Λάμπρος Τζούμης: Περιμένουμε ακραία πρόκληση από την Τουρκία

Λάμπρος Τζούμης: Περιμένουμε ακραία πρόκληση από την Τουρκία με γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, μετά την πανδημία, υποστηρίζει ο αντιστράτηγος ε.α.

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ηλιάδη

Το επόμενο χρονικό διάστημα μετά την πανδημία ενδεχομένως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την ακραία πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας. Και η ακραία πρόκληση θα είναι η διεξαγωγή ερευνών σε μια περιοχή εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η οποία περιλαμβάνεται στο μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Την εκτίμηση αυτή κάνει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης μιλώντας στο Armyvoice.gr.

Προσθέτει δε: «Θεωρώ ότι θα είναι ακραία πρόκληση γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να πράξει το αυτονόητο. Δηλαδή θα πρέπει να στείλει δυνάμεις για να εμποδίσει κάτι τέτοιο, το οποίο θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της κατάστασης.

Η Τουρκία από την πλευρά της θα επιχειρήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα προκειμένου να μας σύρει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση των διαφορών σύμφωνα με τις επιδιώξεις της».

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για ακύρωση της άσκησης Καταιγίδα 2020, ο κ. Τζούμης υποστηρίζει ότι στέλνει λάθος μήνυμα στην Τουρκία, ακόμα κι αν δεχθούμε την επίσημη δικαιολογία ότι αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Τέλος μιλάει για τον Έβρο, τα συνοριακά επεισόδια, τους εθνοφύλακες, τις υπερπτήσεις που γίνονται ρουτίνα, αλλά και την επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ».

Λάμπρος Τζούμης: Περιμένουμε ακραία πρόκληση από την Τουρκία