Στρατός Ξηράς: Απαρχαιωμένα λεωφορεία και ασφάλεια προσωπικού – Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την περίπτωση της Π.Ε. Πιερίας

Η ερώτηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ βασίστηκε σε σχετική επιστολή της ΠΟΕΣ και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Σύμφωνα με αυτή, ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς στον Νομό Πιερίας αφορά την μετακίνηση του προσωπικού με υπηρεσιακά λεωφορεία.

Τα υπάρχοντα 2 λεωφορεία παλαιού τύπου παρουσιάζουν συσσωρευμένες βλάβες και ακόμη και σε εμφανή σημεία έχουν ανοίγματα και σκουριά και συχνά, όπως και τώρα, ακινητοποιούνται για μεγάλο χρονικό πλέον των 2 ετών, για επισκευή.

Τα λεωφορεία είναι κατασκευής της δεκαετίας του ‘70 και τα αντίστοιχα λεωφορεία πολιτικού τύπου έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία εδώ και 20 και πλέον χρόνια.

Λόγω της ακινητοποίησής των λεωφορείων για λόγους επισκευής, πρόσφατα διατέθηκε ένα λεωφορείο από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κατερίνης 34 θέσεων, το οποίο όμως δεν επαρκεί να καλύψει της μεταφορικές ανάγκες τις Ταξιαρχίας.

Είναι προφανές πως η μετακίνηση των στελεχών του στρατού πρέπει να γίνεται με ασφάλεια.

Επειδή, η συγκεκριμένη ταξιαρχία, πέρα από την καθημερινή ανάγκη μετακίνησης προσωπικού, μετακινεί προσωπικό και για την ασφάλεια των συνόρων του Έβρου, με αποτέλεσμα ένα ταξίδι 5 ωρών να απαιτεί διπλάσιο χρόνο.

Επειδή, πέραν της έλλειψης λεωφορείων, πολλές φορές σε καθημερινή βάση οι υπηρεσιακοί οδηγοί καλούνται να καλύψουν και άλλου είδους ανάγκες, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται πολλά προγραμματισμένα υπηρεσιακά δρομολόγια.

Επειδή, υπάρχει ανησυχία στο προσωπικό που υπηρετεί και μετακινείται καθημερινά σε μονάδες της Περιοχής του Λιτοχώρου.

Επειδή, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να διασφαλίζει την ασφάλεια στην μετακίνηση του προσωπικού του.

Στρατός Ξηράς: Απαρχαιωμένα λεωφορεία και ασφάλεια προσωπικού

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Κρίνει ασφαλή την καθημερινή μετακίνηση εκατοντάδων στρατιωτικών και οπλιτών θητείας με λεωφορεία 40ετίας;

2. Τι προτίθεται να κάνει ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Δρίτσας Θεόδωρος

Σκούφα Ελισσάβετ

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες»