Στρατός Ξηράς: Αυτός είναι ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου

Στρατός Ξηράς: Αυτός είναι ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ. Ο Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Αλέξανδρος Μούντζιος αναλαμβάνει αύριο καθήκοντα

Στρατός Ξηράς: Νέος Εκπρόσωπος Τύπου στο ΓΕΣ

Παράδοση παραλαβή των καθηκόντων του εκπροσώπου Τύπου ΓΕΣ αύριο Παρασκευή 22 Μαϊου. Ένας ιδιαίτερα πετυχημένος εκπρόσωπος Τύπου από όσους πέρασαν από αυτό το πόστο, ο συνταγματάρχης Ιωάννης Χειμαριός παραδίδει στον αντισυνταγματάρχη Αλέξανδρο Μούντζιο.

Ο συνταγματάρχης Χειμαριός φεύγει ουσιαστικά διωκόμενος, καθώς ήταν εκπρόσωπος Τύπου στο διάστημα που αρχηγός ήταν ο αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Όλοι οι συνεργάτες του κ. Καμπά έχουν υποστεί διωγμό, ξεκινώντας από τον διευθυντή του γραφείο του, που βρέθηκε ουσιαστικά ανενεργός στο ΓΕΕΘΑ, έως και τους ΕΠΟΠ που υπηρέτησαν στο γραφείο του και μετατέθηκαν όσο πιο μακριά γινόταν.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι συνεργάτες του απελθόντα αρχηγού αντί γίνει σεβαστή η επιθυμία μετάθεσή τους σε τόπο συμφερόντων τους, υπόκεινται σε διώξεις.

Ο συνταγματάρχης Χειμαριός, δεύτερος στην τάξη του, με δυο μεταπτυχιακά και με θητεία σε κρίσιμα πόστα, τοποθετείται σε θέση «μάχιμη» αν ήμασταν βέβαια στο 1821. Από την ερχόμενη εβδομάδα, παραλαμβάνει επιτελάρχης στην Τρίπολη. Μια θέση που μέχρι πρότινος κατείχε Συνταγματάρχης πεζικού.

Μαζί του μετατίθενται σε άγνωστη κατεύθυνση και οι συνεργάτες στο γραφείο του. Η εντολή είναι σαφής: Εξαφανίστε τον προηγούμενο αρχηγό, και όλοι γνωρίζουν από πού δίνονται αυτές οι εντολές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αναλαμβάνει ο νέος εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ, ο οποίος θα πρέπει να κρατήσει τον πήχυ στο ύψος που τον είχε φθάσει ο Γιάννης Χειμαριός.

Ποιος είναι ο Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Αλέξανδρος Μούντζιος

Εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων το 1990 και εξήλθε το 1994 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.
Έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες του Όπλου του καθώς και σε επιτελικές θέσεις
στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει αποφοιτήσει από τα υποχρεωτικά σχολεία του Όπλου, του Κλάδου και από την
Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ)

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Διεθνείς Σχέσεις με κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή
Διπλωματία και Στρατηγική (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και μεταπτυχιακού τίτλου στη
Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Του ευχόμαστε καλή και εποικοδομητική θητεία.