Στρατιωτικές Σχολές: 15νθήμερη άδεια εντός νομού

Στρατιωτικές Σχολές: 15νθήμερη άδεια εντός ή εκτός νομού – Επικρατεί σύγχυση για το αν θα λάβουν ή όχι  πορείας για να επισκεφθούν οικογένειες

Στρατιωτικές Σχολές: 15νθήμερη άδεια εντός ή εκτός νομού

Σύγχυση επικρατεί στις στρατιωτικές σχολές αναφορικά με την πολυπόθητη 15νθήμερη άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στο Armyvoice.gr έγινε η σχετική ενημέρωση των σπουδαστών σήμερα το πρωί σε ορισμένες σχολές ότι θα λάβουν την άδεια αλλά δεν θα μπορούν να μετακινηθούν ετκός νομού.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έγινε στην ΣΣΕ, από τον Αρχηγό της Σχολής, ο οποίος θεσμικά είναι ο σύνδεσμος με την ιεραρχία για θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες οι σπουδαστές θα είναι εξοδούχοι, αλλά δεν θα μπορούν να δούν τις οικογένειες, ούτε φυσικά και οι οικογένειες θα μπορούν να τους επισκεφθούν αφού μέχρι τις 18 Μαϊου ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλο νομό.

Σε άλλη σχολή όπως πληροφορούμαστε και πιο συγκεκριμένα στην ΣΜΥΑ η αντίστοιχη ανακοίνωση έγινε, με τη διαφορά ότι οι σπουδαστέ ςέμαθαν πως θα μπορούν να ταξιδεύσουν στις οικογένειές τους, κάτι που ήδη φρόντισαν φυσικά να τους το μεταφέρουν.

Τέλος στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, και στη Σχολή Ικάρων όπως μας πληροφορούν γονείς, δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προτάθηκε να πάρουν άδεια με φύλλο πορείας για να μπορέσουν να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.

Ωστόσο η πρόταση έπρεπε να εγκριθεί και από την αρμόδια επιτροπή του ΕΟΔΥ, η οποία αποφασίζει για τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Το βέβαιο είναι πως μάλλον οι ανακοινώσεις είναι αντιφατικές μεταξύ τους και θα πρέπει να υπάρξει επίσημη ενημέρωση.