σταθακόπουλος τουρκία ελλάδα

Σταθακόπουλος: Η Τουρκία θέλει να υποτάξει την Ελλάδα – Το σχέδιο που υλοποιεί είναι αργό αλλά σταθερό υποστηρίζει ο γνωστός τουρκολόγος.

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, τουρκολόγος και βαθύς γνώστης της οθωμανικής ιστορίας, επιμένει ότι η Τουρκία είναι απόλυτα προβλέψιμη στις κινήσεις της. Μάλιστα το αποδεικνύει αυτό καθώς μέσω του Armyvoice.gr είχε κάνει προβλέψεις για τρια θέματα που έμοιαζαν αδύνατα κι όμως εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα προέβλεψε.

Σήμερα μιλάει στο Armyvoice.gr για τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο, το γεωτρύπανο «Πορθητής» που έβαλε πλώρη για νότια της Κρήτης και τις διαρκείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Η Τουρκία δεν έχει κανένα λόγο να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, όταν κάνει ένα πόλεμο φθοράς που στόχο έχει την αποδόμηση της Ελλάδας υποστηρίζει ο κ. Σταθακόπουλος, ο οποίος προτείνει αλλαγή τακτικής στην αντιμετώπισή της καθώς η υποχωρητικότητα στέλνει λάθος μηνύματα.

Αναμένει να κάνουν σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης και κάποια στιγμή θα φθάσει και το πλωτό γεωτρύπανο, το οποίο φυσικά δεν το έχουν αγοράσει για ομορφία. Η τουρκική συμπεριφορά θα παγιώσει καταστάσεις κυρίως μέσω της χρησικτησίας στην πράξη και όχι σύμφωνα με όσα ισχύουν στο διεθνές δίκαιο. Φέρνει μάλιστα συγκεκριμένα ιστορικά παραδείγματα όπου με την ίδια τακτική η Τουρκία κέρδισε εδάφη.

Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε έξυπνες και πρακτικές κινήσεις, υποστηρίζει οι οποίες θα ανακόψουν τις τουρκικές διεκδικήσεις, αντί να κάνει το «καλό παιδί», το οποίο όμως τελικά κανένας δεν υπολογίζει.

Σταθακόπουλος: Η Τουρκία θέλει να υποτάξει την Ελλάδα

Ακούστε τη συνέντευξη: