Πολεμικό Ναυτικό: Ο Κορωνοϊός «χτύπησε» μόνο την Καταιγίδα 2020

Πολεμικό Ναυτικό: Ο κορωνοϊός «χτύπησε» μόνο την Καταιγίδα 2020 – Οι άλλες ασκήσεις μακριά από το Ανατολικό Αιγαίο γίνονται κανονικά χωρίς πρόβλημα

Μάλλον θα πρέπει να χρειαστούμε την βοήθεια του «εθνικού λοιμοξιολόγου» Σωτήρη Τσιόδρα για να καταλάβουμε γιατί ο κορωνοϊός κολλάει στο ανατολικό Αιγαίο και δεν κολλάει στο Μυρώτο πέλαγος, εάν θέλουμε να πιστέψουμε το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τους λόγους της αναβολής της άσκησης Καταιγίδα 2020.

Ωστόσο, επειδή το Armyvoice.gr ήταν και το πρώτο που αμβισβήτησε τις αιτιάσεις περί κορωνοϊου για την αναβολή της άσκησης Καταιγίδα 2020, θα συνεχίσουμε να αμφισβητούμε ότι η αιτία ήταν ο Κορωνοϊός και μάλλον το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα κάνει τα πάντα για να δείξει ότι έχουμε δίκιο.

Το περασμένο Σάββατο, μια εβδομάδα μετά την νυχτερινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για την αναβολή της άσκησης Καταιγίδα 2020, το Armyvoice.gr πρώτο και πάλι με αποκλειστικό δημοσίευμα αποκάλυψε ότι 18-20 Μαϊου το Πολεμικό Ναυτικό θα έκανε άσκηση στο Μυρτώο.

Τονίζουμε την μια εβδομάδα, καθώς η αρχική πληροφόρηση από το ΓΕΕΘΑ έκανε λόγο για συμμόρφωση στα μέτρα για τον κορωνοϊό τις επόμενες 15 ημέρες.

Πριν όμως παρέλθουν αυτές, πραγματοποιήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό η άσκηση σε Σαρωνικό και Μυρτώο πέλαγος. Το λογικό συμπέρασμα που προκύπτει με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και δηλώσεις είναι ότι τα πληρώματα των πλοίων δεν κινδυνεύουν από κορωνοϊό στο Μυρτώο, αλλά στο ανατολικό Αιγαίο.

Δυστυχώς το θέμα όμως είναι πως για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται στην πράξη πως η αιτία της αναβολής της καταιγίδας δεν ήταν ο κορωνοϊός, αλλά η υποχωρητικότητα.

Και βεβαίως αφού αναβλήθηκε η Καταιγίδα 2020, θα έπρεπε τα πλξηρώματα των πλοίων να κάνουν τις ασκήσεις τους για να είναι έτοιμα να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία, ακόμα κι αν η άσκηση έγινε στο Μυρτώο.

Τι ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό

Από τη Δευτέρα 18 έως την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, διεξήχθη προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου και νότιου Κρητικού πελάγους, με συμμετοχή πλοίων της Διοικήσεως Φρεγατών, Υποβρυχίων και Αεροσκαφών της ΠΑ.

Επιπρόσθετα, εκτελέστηκε ευρεία συνεργασία με Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων P-8A του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, κατόπιν έγκρισης του ΓΕΕΘΑ.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.