Γιώργος Παπανδρέου σε think tank στην Κωνσταντινούπολη: Να σταματήσει η Τουρκία τις επιθετικές της κινήσεις – Η πανδημία ευκαιρία για περιορισμό των συγκρούσεων

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Α. Παπανδρέου, έδωσε στις 15 Μαΐου διαδικτυακή ομιλία στα μέλη του γνωστού ακαδημαϊκού think tank με έδρα την Κωνσταντινούπολη, Φόρουμ , στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων για τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με δελτίο τύπου του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών», μίλησε εκτενώς για τις νέες προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία στον κόσμο, αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

ώστε να αποφευχθούν τα σφάλματα των περασμένων ετών με την μονόπλευρη επιβολή πολιτικών λιτότητας και να αντιμετωπιστούν με δίκαιο τρόπο οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στα κράτη μέλη.

Στο πλαίσιο των διαφορετικών προσεγγίσεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τόνισε πως η Ελλάδα έλαβε γρήγορα μέτρα, ενώ χάρη στη συνεργασία επιστημόνων, κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και πολιτών, περιορίστηκε σημαντικά η απώλεια ανθρώπινων ζωών και έτσι σήμερα, μπορεί και βρίσκεται στη φάση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Περιορισμός συγκρουσεων λόγω Covid 19

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, επεσήμανε στην ομιλία του ότι η πανδημία θα έπρεπε να αποτελέσει ευκαιρία για τον περιορισμό των συγκρούσεων και την προώθηση ειρηνικών τρόπων επίλυσης διαφορών.

Πρωτοβουλίες για διερευνητικές επαφές

Τόνισε μάλιστα, ότι και σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικός σχέσεις, πρέπει να σταματήσουν οι επιθετικές κινήσεις και οι μονομερείς ενέργειες όπως το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης και να υπάρξει πρωτοβουλία για συνέχιση των διερευνητικών επαφών

καθώς και ένα νέο πλαίσιο σε συνεργασία με την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ώστε να μην επαναληφθούν όσα έγιναν πρόσφατα στον Έβρο και στα ελληνικά νησιά.

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία