Παπαναστάσης: Οι στρατιωτικοί παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους
eurokinissi

Νίκος Παπαναστάσης: Οι στρατιωτικοί παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους δηλώνει στο Armyvoice.gr ο βουλευτής του ΚΚΕ, αναφερόμενος στον στρατιωτικό συνδικαλισμό

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ηλιάδη

Η συλλογική έκφραση που κατέκτησαν δια νόμου τα τελευταία χρόνια οι στρατιωτικοί, τους απομακρύνει από τις πελατειακές σχέσεις των κομμάτων, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο Armyvoice.gr ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης. 

Ερωτηθείς για τις συνεχείς ερωτήσεις που καταθέτει το ΚΚΕ για τα προβλήματα των στρατιωτικών ο κ. Παπαναστάσης εκτιμά ότι:

«Η αφετηρία των ερωτήσεων του ΚΚΕ στην Βουλή για τα θέματα της καθημερινότητας των στρατιωτικών υπήρξε η συλλογική έκφραση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη.

Εμείς απλά μεταφέρουμε τα προβλήματα που αναδεικνύουν τα συλλογικά όργανα των στρατιωτικών. Και τους τιμά αυτό ιδιαίτερα γιατί δείχνει ότι πραγματικά οι στρατιωτικοί έχουν πάρει τη ζωή τους στα χέρια τους.

Και είναι ίσως πρωτόγνωρο για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί είναι γνωστές οι εικόνες του συνωστισμού των στελεχών παλαιότερων εποχών έξω από τα πολιτικά γραφεία να παρακαλούν για τις αυτονόητες λύσεις προβλημάτων που αντιμετώπισαν.

Έτσι καλλιεργούνται οι πελατειακές σχέσεις. Κάποιους τους ενοχλεί πολύ σήμερα το ότι τα στελέχη και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων παίρνει την τύχη στα χέρια του. Όχι στο επιχειρησιακό κομμάτι βέβαια, αλλά στην καθημερινότητα.

Το κριτήριο που αναπτύσσεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όσον αφορά στην διερεύνηση και κυρίως στις λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν δείχνει μια τεράστια ωριμότητα,

η οποία αποτελέι και κόλαφο σε όσους κοινοβουλευτικά αλλά και μη κοινοβουλευτικά απαξιώνουν συνεχώς τον στρατιωτικό συνδικαλισμό. Και αναφέρομαι και στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ και στο ρατσιστικό κόμμα ελληνική λύση».

Επιπλέον αναφέρεται στην πρόσφατη κρίση με την Τουρκία και τα γεγονότα στον Έβρο, ενώ καλεί για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση να μην ακολουθεί την πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά να χαράξει αυτόνομη ελληνική πολιτική με βάση αποκλειστικά το εθνικό συμφέρον.

Παπαναστάσης: Οι στρατιωτικοί παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους

Δείτε την συνέντευξη στην Ιωάννα Ηλιάδη