Μνημόσυνο καταδρομέων: Εξοστράκισαν τον Αρχηγό ΓΕΣ από την ηγεσία - Προσβλητική συμπεριφορά για όλους τους καταδρομείς του Στρατού Ξηράς

Μνημόσυνο καταδρομέων: Εξοστράκισαν τον Αρχηγό ΓΕΣ από την ηγεσία – Προσβλητική συμπεριφορά για όλους τους καταδρομείς του Στρατού Ξηράς

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η -όπως όλα δείχνουν- μεθοδευμένη «εξαφάνιση» του Αρχηγού ΓΕΣ από την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων καταδρομέων, που έγινε στο Καβούρι.

Στις φωτογραφίες που συνόδευαν το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διαπιστώσαμε ότι στην εξέδρα της ηγεσίας βρίσκονταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Μάλιστα πίσω από τον καθένα τους διακρίνεται ο υπασπιστής του και ο διευθυντής του γραφείου του ΥΕΘΑ Θανάσης Βάλαρης.

Δίπλα στην τέντα της ηγεσίας υπήρχε η τέντα σχεδόν άδεια, με 2-3 ιερείς που τέλεσαν το μνημόσυνο. όπως μπορείτε να διακρίνετε και στην φωτογραφία.

Μνημόσυνο καταδρομέων: Εξοστράκισαν τον Αρχηγό ΓΕΣ από την ηγεσία

Ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Λαλούσης βρισκόταν σε άλλη τέντα, μαζί με τον Διευθυντή ειδικών δυνάμεων και απόστρατους καταδρομείς.

Μνημόσυνο καταδρομέων: Εξοστράκισαν τον Αρχηγό ΓΕΣ από την ηγεσία

Η τέντα που βρισκόταν ο αντιστράτηγος Λαλούσης, ήταν αρκετά μακριά από την τέντα της ηγεσίας και πολύ κάτω. Σημειολογικά θα έλεγε κανείς ότι τον είχαν «θάψει» κι εξοβελίσει από την ηγεσία.

Το που βρισκόταν σε σχέση με το μνημείο μπορείτε να το δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί όπου διακρίνεται αχνά ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Λαλούσης.

Μνημόσυνο καταδρομέων: Εξοστράκισαν τον Αρχηγό ΓΕΣ από την ηγεσία

Το γεγονός μας έκανε εντύπωση και αναζητήσαμε παλαιότερες φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη τελετή.

Το 2015 επί υπουργείας Πάνου Καμμένου τόσο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος όσο και ο Αρχηγός ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης βρίσκονταν κάτω από την ίδια τέντα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και σε αποστάσεις μεταξύ τους. Το επισημαίνουμε για να μην αρχίσουν οι δικαιολογίες περί κορονοϊού.

Μνημόσυνο καταδρομέων: Εξοστράκισαν τον Αρχηγό ΓΕΣ από την ηγεσία

Το «κερασάκι στην τούρτα», ήρθε λίγο αργότερα, από την ανάρτηση στο Facebook του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος στις φωτογραφίες που επέλεξε να αναρτήσει, δεν περιέλαβε ούτε μια τον Αρχηγό ΓΕΣ!

Στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηρώο των ΛΟΚ στο Καβούρι της…

Gepostet von Nikos I. Panagiotopoulos am Sonntag, 31. Mai 2020

Πριν αρχίσουν κάποιοι τις δικαιολογίες, ας σπεύσουν να διαβάσουν περί σημειολογίας του Ουμπέρτο Έκο, καθώς όσα βλέπουμε σημαίνουν ότι υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Προηγούμενο άρθροΟ στρατιωτικός ρόλος της Μόσχας στη Λιβύη
Επόμενο άρθροΤζόκερ 31/5 Αποτελέσματα: Τυχεροί αριθμοί – Νούμερα Tzoker
Ιωάννα Ηλιάδη - Ioanna Iliadi
Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Kάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).