ΚΙΝΑΛ: «Γαλάζια στελέχη» στις Δομές- Θα έχουν «μυστικά κονδύλια»

ΚΙΝΑΛ: «Γαλάζια στελέχη» διορίζει η ΝΔ στις Δομές προσφύγων οι οποίοι θα διαχειρίζονται πολλά «μυστικά κονδύλια» , υποστηρίζει ο Γιώργος Καμίνης

ΚΙΝΑΛ: «Γαλάζια στελέχη» στις Δομές- Θα έχουν «μυστικά κονδύλια»

Για αδιαφάνεια και σκιές στην διαδικασία καθώς και για ανεπαρκείς επιλογές κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ για την τοποθέτηση 32 Διευθυντών των Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα ο κ. Γιώργος Καμίνης, Κοινοβουλευτικός Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του «ΚΙΝΑΛ».

Όπως τονίζει ο κ Καμίνης, οι νέοι Διευθυντές θα έχουν 3.000 μισθό, θα χειρίζονται «μυστικά κονδύλια» και θα κάνουν ”απόρρητες” συμβάσεις κάθε είδους, ενώ υπογραμμίζει ότι οι επιλογές είναι ως «επί το πλείστον κομματικοί φίλοι και υποστηρικτές».

Συγκεκριμένα και σχετικά με τη δημοσίευση, σήμερα, των νέων διοικητών των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην προσωπική ιστοσελίδα του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, των ονομάτων των 32 Διευθυντών των Δομών Φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, το στέλεχος του «ΚΙΝΑΛ», δήλωσε τα εξής:.

«Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, όπως και στην περίπτωση των διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία, η κυβέρνηση επιλέγει την αδιαφάνεια και δημιουργεί σκιές γύρω από τη στελέχωση κομβικών θέσεων στο δημόσιο.

Το Υπουργείο θεώρησε περιττό να συνοδεύσει την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων διοικητών με τα βιογραφικά τους. Με μια απλή διαδικτυακή έρευνα, όμως, βρίσκει κανείς προέδρους τοπικών κομματικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, πρώην συνεργάτες γαλάζιων Υπουργών, υποψήφιους τοπικούς περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους.

Ελάχιστοι οι μόνιμοι ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Θυμίζουμε πως ανεξάρτητα από το μέγεθος της δομής, οι διοικητές θα αμείβονται με 3.000 ευρώ το μήνα.

Θα μπορούν να εισηγούνται τη διάθεση «μυστικών κονδυλίων», μέχρι το ποσό των 25.000 ευρώ, που θα διαχειρίζονται χωρίς έλεγχο και λογοδοσία. Θα μπορούν να εκτελούν απόρρητες συμβάσεις κάθε είδους και να συνεργάζονται με την επίσης μετακλητή Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου.

Ω του θαύματος, σε αυτές ακριβώς τις θέσεις τοποθετούνται ως επί το πλείστον κομματικοί φίλοι και υποστηρικτές. Η κυβέρνηση συνεχίζει με “άριστα” τις πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου να δημοσιεύσει αμέσως τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των νέων διοικητών, καθώς και τα βιογραφικά τους».