Κίνημα Ναυτικού: Οργή Ναυάρχου για την προσβολή στο αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ – «Αν μπορούσαν θα έκαναν την εκδήλωση στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας».

Προσβολή στο αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ και το κομμάτι της ιστορίας που του αναλογεί ήταν η χθεσινή εκδήλωση για το κίνημα του Ναυτικού επί του ΑΒΕΡΩΦ την ημέρα της επετείου της ανταρσίας του θρυλικού αντιτορπιλικού.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διοργάνωσε μια κλειστή εκδήλωση στην οποία είχαν προσκληθεί, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που εκδόθηκε μετά την εκδήλωση «εκπρόσωποι αποστράτων και αντιδικτατορικών οργανώσεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Γιόρτασαν το κίνημα του Ναυτικού χωρίς το ιστορικό ΒΕΛΟΣ

Αναστάτωση έχει προκληθεί ανάμεσα στα πληρώματα που υπηρέτησαν στο ΒΕΛΟΣ, καθώς δεν φαίνεται να είχαν προσκληθεί κάποιοι από αυτούς, ούτε όσοι έκαναν την ανταρσία στο ΒΕΛΟΣ.

Κίνημα Ναυτικού: Οργή Ναυάρχου για την προσβολή στο ΒΕΛΟΣ

Το μεγάλο αυτό ατόπημα επικρίνει με σκληρά λόγια ο ναύαρχος Κωστής Γκορτζής, μέλος του ιστορικού πληρώματος του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε σήμερα σχολιάζοντας τα χθεσινά γεγονότα:

«Επέτειος του Κινήματος του ναυτικού το 1973. Ούτε ένα Δελτίο Τύπου πρό της εκδηλώσεως. Ούτε μία φορά η λέξη ΒΕΛΟΣ στα Δελτία Τύπου μετά την εκδήλωση.

Ούτε νύξη για το πώς έμαθε η παγκόσμια Κοινή γνώμη την έκταση του Κινήματος που η Δικτατορία επικοινωνούσε εσωτερικά και εξωτερικά ως “οπερέτα”… στον λόγο του Α/ΓΕΝ λες και τον έγραψε άλλος…

Σε “κλειστό κύκλο” στην πρύμη του ΑΒΕΡΩΦ που ευτυχώς ο Παππάς διέσωσε και εγκατέστησε στον Φλοίσβο αλλιώς εκτιμώ ότι η εκδήλωση θα γινόταν στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας».

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία