Ισραηλινά drones HERON στην Ελλάδα – Υπογράφηκε από την ΓΔΑΕΕ η συμφωνία ενοικίασης για τρια χρόνια – Μετά υπάρχει η δυνατότητα αγοράς

ΓΔΑΕΕ: Ισραηλινά drones HERON στην Ελλάδα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ, «την 4η Μαΐου 2020, υπογράφηκε αμυντική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του κράτους του Ισραήλ και συγκεκριμένα ανάμεσα στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου (ε.α). και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, Υποστράτηγου (ε.α) Udi Adam.

Υπό την κρίση της πανδημίας εξαιτίας του COVID – 19, η συμφωνία υπογράφηκε ψηφιακά».

Δημοσίευμα της Jerusalem Post αναφέρει ότι η Ελλάδα θα ενοικιάσει αρκετά ισραηλινά drones από το Ισραήλ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας.

Η ενοικίαση θα γίνει με σύστημα leasing για τρία χρόνια και μετά το πέρας των τριών ετών, υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς τους.

Το εν λόγω σύστημα έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης αποστολών σε απόσταση άνω των 1.000 χιλιομέτρων από την βάση του. Περιέχει ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης, αισθητήρες νύχτας και προαιρετικά σύστημα ηλεκτρονικής νοημοσύνης (ELINT).

 

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία