Ειδικές Δυνάμεις: Ετοιμάζουν προσομοιωτή ελεύθερης πτώσης!

Προσομοιωτή ελεύθερης πτώσης αποκτούν οι Ειδικές Δυνάμεις, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr

Ρεπορτάζ Ιωάνα Ηλιάδη

Το όνειρο εκατοντάδων αλεξιπτωτιστών να εκπαιδευτούν σε προσομοιωτή ελέυθερης πτώσης φαίνεται ότι σύντομα θα λάβει σάρκα και οστά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr ο Στρατός Ξηράς έχει ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες για να εγκαταστήσει προσομοιωτή ελεύθερης πτώσεις στα Μέγαρα, προκειμένου να εκπαιδεύονται οι Ειδικές Δυνάμεις.

Ο προσομοιωτής ελεύθερη πτώσεις είναι κάτι σαν κατακόρυφη σήραγγα, μέσα στην οποία αναπτύσσεται ρεύμα αέρος με τη βοήθεια τουρμπινών.

Ο αέρας εκτοξεύεται με μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση απο το πάτωμα προς την οροφή, έτσι ώστε να μπορεί να προσομοιώνει περιβάλλον ελεύθερης πτώσηες.

Η ταχύτητα του αέρα ποικίλει και εξαρτάται απο την εμπειρία του εκπαιδευόμενου.

Για παράδειγμα ένας αρχάριος σε στάση «βάτραχου» πετά με 190 χλμ/ώρα ενώ ένας αθλητής ΕΛ.Π σε στάση «Headdown» πετά με 270 χλμ/ώρα.

Ειδικές Δυνάμεις: Αποκτούν προσομοιωτή ελεύθερης πτώσης!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Armyvoice.gr, το ΓΕΣ έχει ήδη εκπονήσει την μελέτη και προχωρά στον σχετικό διαγωνισμό, ύψους περίπου 9.500.000 ευρώ, για την κατασκευή, την εγκατάσταση και την λειτουργία του προσομοιωτή ελέυθερης πτώσης.

Πέραν όμως των αλεξιπτωτιστών που θα εκπαιδεύονται πριν κάνουν άλμα ελεύθερη πτώσης, σίγουρα θα υπάρχει και κοινό από τους πολίτες οι οποίοι θα ενδιαφέρονταν να έχουν πρόσβαση με αμοιβή.

Δείτε τον προσομοιωτή ελεύθερης πτώσης που υπάρχει στην Ιταλία, στον οποίο κάθε χρόνο μπαίνουν περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι -από προχωρημένους αλεξιπτωτιστές έως οικογένειες που γιορτάζουν κάποια γενέθλια ή εταιρείες που παρακινούν τους εργαζόμενους, με το ανάλογο οικονομικό όφελος.