ΗΕΕ Στρατός Ξηράς: Παρολίγον τραγωδία στρατιώτης τραυμάτισε 2 στρατιώτες Κορονοϊός: αξιωματικός θετικός στο στρατηγείο της 98 ΑΔΤΕ Στρατός Ξηράς: Καλεί στρατιώτες για κατάταξη 2020 Ε/ΕΣΣΟ - Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού - Πού πρέπει να παρουσιαστούν 71 Ταξιαρχία: Υπολοχαγός τραυματίστηκε με το υπηρεσιακό του όπλο ΕΜΘ ΓΕΣ ΠΟΕΣ ΗΕΕ λεωφορεία ΟΒΑ Στρατός Ξηράς: Αυτοί είναι οι 355 που καλούνται Άδειες στρατιωτών: Πόσες μέρες παίρνουν και πότε Στρατός Ξηράς μεταθέσεις συνταγματαρχών Στρατηγός ζήτησε ΤΑΜΣ ουλαμού εν μέσω Covid-19
eurokinissi

ΓΕΣ: Όσοι δεν πήραν ΗΕΕ δεν συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στον Έβρο και στα νησιά, διευκρινίζει το ΓΕΣ σε ερώτημα του Armyvoice.gr

ΓΕΣ: Όσοι δεν πήραν ΗΕΕ δεν συμμετείχαν στις επιχειρήσεις

Με τις καταγγελίες να πληθαίνουν ότι πολλά στελέχη που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά, το ΓΕΣ δίνει τη δική του εκδοχή στο θέμα.

Σε ερώτηση που θέσαμε στον εκπρόσωπο Τύπου ανχη Αλέξανδρο Μούντζιο, μας είπε ότι «μόνο όσοι συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στον Έβρο και στα νησιά με οποιονδήποτε τρόπο έλαβαν τις 8 ΗΕΕ».

Συνεπώς όσοι δεν έλαβαν δεν είχαν κάποια συμμετοχή στις επιχειρήσεις για το μεταναστευτικό. Υποστήριξε επίσης πως εάν υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις στελεχών τα οποία έλαβαν μέρις στις επιχειρήσεις και παρόλα αυτά δεν έλαβαν τις 8 ΗΕΕ μπορούν να κάνουν αναφορά η οποία θα εξεταστεί.

ΠΟΕΣ: Καταγγελίες για «τσεκούρι» στους δικαιούχους

Νωρίτερα σήμερα ο Ιωάννης Δημόπουλος, πρόεδρος των στρατιωτικών περιφερειακής ενότητας Κω, πρωτοβάθμιας ένωσης της ΠΟΕΣ μίλησε στο Armyvoice.gr και υποστήριξε ότι πολλά στελέχη τα οποία συμμετείχαν στις επιχειρήσεις που έγιναν στα νησιά, δεν έλαβαν τη συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση.

Την έλαβαν μόνο ορισμένα, παρά την σαφή διαταγή από τον Αρχηγό ΓΕΣ ότι την ενίσχυση θα λάβουν όσοι συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στις επιχειρήσεις φρούρησης των συνόρων, την περίοδο που η χώρα δεχόταν την τουρκική υβριδική επίθεση. Δείτε το video με την μαρτυρία του ΕΔΩ 

Ανάλογη ήταν και η εικόνα από τον Έβρο. Ο Ιωακείμ Μοσχοβάκης, πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, πρωτοβάθμιου σωματείου της ΠΟΕΣ κατήγγειλα ότι πολλά στελέχη τα οποία βρίσκονται σε επιφυλακή, έχουν αποκλειστεί από την λήψη της οικονομικής ενίσχυσης των 8 ΗΕΕ που ενέκρινε το ΓΕΣ.

Σύμφωνα με όσα λέει στο Armyvoice.gr, πολλά στελέχη τα οποία έτυχε κάποιες ημέρες του Μαρτίου να βρίσκονται σε άδειες (πχ αναρρωτικές) ή σε σχολεία και μετά επέστρεψαν και συμμετέχουν στην επιφυλακή των Ενόπων Δυνάμεων η οποία δεν έχει πέσει, έχουν εξαιρεθεί από την λήψη της οικονομικής ενίσχυσης.

Αυτό είναι μια αδικία υποστηρίζει ο κ. Μοσχοβάκης και εκτιμά ότι μάλλον πρόκειται για κάποια αβλεψία, λέγοντας ότι η πρόθεση της ηγεσίας είναι προφανώς να σταθεί αρωγός στα στελέχη. Δείτε το video με την καταγγελία του ΕΔΩ