Γενοκτονία Ποντίων: Ποιοι, πότε και γιατί απέρριψαν ψήφισμα του Νότη Μαριά για αναγνώριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Γράφει ο Νότης Μαριάς

Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής

Συμπληρώθηκαν 101 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Το 1919 μετά την απόβαση του Κεμάλ Ατατούρκ στην Σαμψούντα του Πόντου οι νεότουρκοι προχώρησαν σε μαζικές σφαγές και δολοφονίες χιλιάδων Ποντίων Αδελφών μας.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά ήταν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που ξεπέρασαν τις 350.000. Εκτελέσεις, βιασμοί, καταναγκαστικά έργα στα τάγματα εργασίας εξολόθρευσαν τους 350.000 συμπατριώτες μας του Πόντου.

Και πρόκειται για Γενοκτονία, μια και οι Έλληνες του Πόντου εξολοθρεύθηκαν επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί.

Τιμούμε τη μνήμη των σφαγιασθέντων Ποντίων Αδελφών μας και με αίσθημα χρέους συνεχίζουμε τον αγώνα για την διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η Διεθνής Κοινότητα κατά το πρότυπο της αναγνώρισης των δύο άλλων γενοκτονιών, Εβραίων και Αρμενίων, οφείλει να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, να προασπίσει την ιστορική αλήθεια και να αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίωσης ενός ολόκληρου λαού.

Γενοκτονία Ποντίων: Ποιοι απέρριψαν το ψήφισμα Μαριά για αναγνώριση

Αυτό ισχύει ειδικότερα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου για πρώτη φορά έθεσα το ζήτημα με παρέμβασή μου στην Ολομέλεια στις 15 Απριλίου 2015 ενώ στη συνέχεια προχώρησα στη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης για το κορυφαίο αυτό ζήτημα η οποία έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 22 Μαΐου 2018 σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Παναγίας Σουμελά.

Δυστυχώς στις 15 Απριλίου 2019 προς απαγοήτευση των Ποντίων Αδελφών μας τελικά η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο απέρριψε την πρότασή μου να εκδοθεί Ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γενοκτονία αυτή.

Ειδικότερα 79 Ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της Πρότασής μου, 199 κατά ενώ καταγράφηκαν και 18 αποχές. Έκτοτε και παρά τις τότε προεκλογικές υποσχέσεις των διαφόρων κύκλων καμία ενέργεια δεν έγινε σε επίπεδο Ευρωβουλής για το ζήτημα αυτό.

Τελικά πότε θα πάρει θέση το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη γενοκτονία των Ποντίων Αδελφών μας;

Το Κίνημά μας ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ μαζί με όλο τον Ελληνικό λαό θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ιδίως τώρα που η Τουρκία και ο Ερντογάν κορυφώνουν τις απειλές τους κατά της Πατρίδας μας.

Γενοκτονία Ποντίων: Ακολουθεί βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 15 Απριλίου 2019 για την έκδοση Ψηφίσματος για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων Αδελφών μας.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»