Αναδρομικά ενστόλων: Τι θα γίνει με αγωγές και αιτήσεις στον ΕΦΚΑ

Αναδρομικά ενστόλων: Τι θα γίνει με αγωγές και αιτήσεις στον ΕΦΚΑ – Ο οικονομολόγος Γιάννης Αντωνιάδης εξηγεί στην Ιωάννα Ηλιάδη τι έχει συμβεί και τι έρχεται

Στην εκπομπή «Ευπειθώς Αναφέρω» της ΠΟΕΣ και στην δημοσιογράφο Ιωάννα Ηλιάδη μίλησε χθες Τρίτη 19 Μαϊου ο γνωστός οικονομολόγος και απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού Γιάννης Αντωνιάδης.

Ο κ. Αντωνιάδης ως μέλος της επιστημονικής ένωσης ΕΝΥΠΕΚΚ αναφέρθηκε στο πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ για τα ανδρομικά των ενστόλων συνταξιούχων σύμφωνα με το οποίο η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των αποστράτων που αναμένεται να δημοσιευτεί σύντομα, προβλέπει αναδρομικά 11 μηνών μόνο για όσους προσέφυγαν με αγωγές.

Δηλαδή στο νομικό και στο διατακτικό μέρος της απόφασης του ΣτΕ μπαίνει για πρώτη φορά η λέξη «εφεξής», που σημαίνει ότι για πρώτη φορά τα νομοθετήματα για τους στρατιωτικούς δεν έχουν αναδρομικότητα.

«Δυστυχώς όσοι κατέθεσαν ηλεκτρονικές αιτήσεις στον ΕΦΚΑ και όχι αγωγές δεν έχουν να περιμένουν τίποτα, κατά τη απόφαση του ΣτΕ που διέρρευσε. Οι αιτήσεις δεν έχουν καμία νομική ισχύ... », υποστήριξε ο κ. Αντωνιάδης.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη σε ημερίδα της ΠΟΜΕΝΣ στη Θεσσαλονίκη στις 2/12/2018, η οποία είχε καλέσει τους στρατιωτικούς να ΜΗΝ καταθέτουν αγωγές , αλλά να περιοριστούν σε ηλεκτρονική αίτηση στον ΕΦΚΑ γιατί «ο ακτιβισμός δεν βοηθάει τα δημόσια οικονομικά» εν μέσω χειροκροτημάτων από τους συνδικαλιστές – διοργανωτές της εκδήλωσης. Δείτε τις δηλώσεις ΕΔΩ.

Τι συνιστά ο Γιάννης Αντωνιάδης να κάνουν τα στελέχη πριν την ανακοίνωση της απόφασης.

Αναδρομικά ενστόλων: Τι θα γίνει με αγωγές και αιτήσεις στον ΕΦΚΑ

Δείτε όλη την εκπομπή