Αμερικανοί πεζοναύτες: Αυτός είναι ο νέος φορητός οπλισμός - Καταργούν το πιστόλι και εξοπλίζονται με Αρθρωτό Σύστημα Όπλου Χειρός

Τη στιγμή που το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ αναδιοργανώνει την σύνθεση των ομάδων μάχης για να αυξήσει την ευελιξία και την ισχύ πυρός σε επίπεδο κατώτατης διοίκησης, o υπεύθυνος όπλων πεζικού (Program Manager for Infantry Weapons, PM IW) προωθεί την μεγαλύτερη προσπάθεια αντικατάστασης και αναβάθμισης του φορητού οπλισμού εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο www.ptisidiastima.com και όπως αποκαλύπτει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η υπηρεσία, προωθείται μια αντικατάσταση και αναβάθμιση όλων των στοιχείων του φορητού οπλισμού σε επίπεδο ομάδας καθώς και συναφών σκοπευτικών και μη-φονικών όπλων για τις μάχιμες δυνάμεις πεζικού του Σώματος.

Στο σχέδιο του Σώματος Πεζοναυτών είναι ο εκσυγχρονισμός των μέσων και ο επανασχεδιασμός των μονάδων κρούσης ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής σύμφωνα με το όραμα του διοικητή του, στρατηγού David Berger. Ο ρόλος της υπηρεσίας φορητού οπλισμού είναι να επιλέξει και να παραδώσει μια σειρά νέων όπλων και συστημάτων στα χέρια του πεζικού των Πεζοναυτών.

Αμερικανοί πεζοναύτες: Αυτός είναι ο νέος φορητός οπλισμός

Πρώτο στη λίστα είναι το Αρθρωτό Σύστημα Όπλου Χειρός που θα αντικαταστήσει το πιστόλι των Πεζοναυτών. Πρόκειται για ένα πιστόλι με προσθαφαιρούμενη πλαστική λαβή που θα αλλάζει μεγέθη λαβής και επιτρέποντας έτσι την εύκολη χρήση του από κάθε πεζοναύτη ασχέτως του μεγέθους του χεριού του.

Το σημαντικό είναι πως το MHS θα είναι για πρώτη φορά κατηγορίας “striker fired” αντί πιστόλι με επικρoυστήρα με σφύρα.

Το νέο πιστόλι θα μπορεί να αναρτά όλα τα βοηθήματα σκόπευσης που φέρουν και τα σημερινά πιστόλια σε υπηρεσία και θα ενσωματώνει νέου τύπου βελτιωμένα πυρομαχικά. Τα πρώτα δείγματα θα αρχίσουν να παραδίδονται εντός του έτους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.ptisidiastima.com