Αεροπυρόσβεση: Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ χωρίς την ΕΑΒ οι εργαζόμενοι της οποίας απεργούν λόγω αιφνιδιαστικών περικοπών στα επιδόματά τους

Αεροπυρόσβεση: Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ χωρίς την ΕΑΒ

Με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να περιμένουν για επισκευή στην γραμμή της ΕΑΒ και τους εργαζόμενους να απεργούν συγκαλείται σήμερα σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την προετοιμασία της αντιπυρικής περόδου.

Στη διάρκειά της, σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ, πρόκειται να συζητηθούν τα εξής θέματα:

  • Αξιοποίηση συμπερασμάτων απολογισμού αντιπυρικής περιόδου 2019.
  • Συνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο 2020.
  • Διαθεσιμότητα διατιθέμενων εναέριων μέσων.
  • Ζητήματα Διοικητικής Μέριμνας.
  • Γενικός σχεδιασμός δασοπροστασίας – επιτήρησης μέσω επίγειων και εναέριων μέσων.
  • Διάθεση, ανάπτυξη, διάταξη επιτηρητικών και εναέριων μέσων δασοπροστασίας.

Στη σύσκεψη αυτή θα συμμετέχουν ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχειρίσεως Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς,

οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου και Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης,

ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, καθώς και άλλοι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Γιατί απεργούν οι εργαζόμενοι στην ΕΑΒ

Μετά από από δεκαετίες το Υπουργείο Οικονομικών (ο μοναδικός μέτοχος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας) «είδε» ότι οι 1500 περίπου εργαζόμενοι της ΕΑΒ κακώς πέρνουν κάποια επιδόματα και αποφάσισε να τα «κόψει».

Αντιδρώντας οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη απεργιακές κινητοποιήσεις.  Αυτή τη στιγμή μέσα στο εργοστάσιο βρίσκονται περίπου 40 αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας για συντήρηση ή επισκευή.

Σε αυτά περιλαμβάνονται μαχητικά αεροσκάφη, μεταφορικά, πυροσβεστικά, ακόμα και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το τι θα συζητήσουν για τις διαθεσιμότητες των αεροσκαφών και πώς πρόκειται να αντιμετωπίσουν το θέμα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία

Προηγούμενο άρθροΛιβύη: Ολονύκτιο σφυροκόπημα Τούρκων από #LNA – Χάφταρ VIDEO
Επόμενο άρθροΠΟΕΣ: Ανακοίνωση – φωτιά για τους «ομοειδείς» συνδικαλιστές
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).