Έβρος ΤΩΡΑ: Συναγερμός στις Φέρες Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα κοντά στο ελληνικό έδαφος – Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Έβρος ΤΩΡΑ: Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στις Φέρες

Έβρος ΤΩΡΑ: Κόκκινος συναγερμός για να αντιμετωπίσουν νέα υβριδική απειλή έχει σημάνει στον Έβρο, μετά τις κινήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr πάνοπλα στρατεύματα προωθούνται κοντά στο ελληνικό έδαφος στην περιοχή κοντά στο Πέταλο Έβρου και τις Φέρες. Καθόλου τυχαία δεν ήταν τις προηγούμενες ημέρες οι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν στην ίδια περίπου περιοχή κατά ελληνικών περιπόλων και περιπόλων της Frontex από στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Την ίδια ώρα έστηναν σκηνές όπου εναλλάσσονταν οι οι άνδρες της τουρκικής χωροφυλακής που είχαν υπηρεσία, ενώ υπήρχαν και αναφορές  για αυξημένες απόπειρες να προωθήσουν μετανάστες, οι οποίες όμως και αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από ελληνικής πλευράς.

Έβρος: Τι έγινε σε Φέρες – Πέταλο και ο εκφοβιστικός πυροβολισμός

Τις τελευταίες τρεις ημέρες παρατηρείται αυξημένη δρααστηριότητα στην περιοχή, ενώ σήμερα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ενόπλων στο Πέταλο, σε περιοχή που σχεδόν εφάπτεται στα ελληνικά σύνορα και φαίνεται ότι απειλούν να τα διατρήσουν.

Στο Δ’ ΣΣ έχει σημάνει συναγερμός όλη τη νύχτα και έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις τόσο του Στρατού όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αξιόπιστες πηγές λένε στο Armyvoice.gr ότι «η κατάσταση είναι στατική και ελεγχόμενη».

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Θράκη ΝΕΑ η Τουρκία έστειλε στρατό στην περιοχή του Μελισσοκομείου στις Φέρες, σε σημείο που έχει γίνει ευθυγράμμιση του ποταμού.

Οι Τούρκοι παρέμειναν για ώρα στο σημείο, όμως απομακρύνθηκαν χωρίς να υπάρξουν κάποια προβλήματα ή να καταγραφεί κάποια προκλητική συμπεριφορά, ωστόσο η παρουσία τους δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι οφείλεται σε «έλλειψη προσανατολισμού».

Στην περιοχή η Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα έχει προχωρήσει σε εργασίες καθαρισμού, για να μην αποτελεί εύκολο πέρασμα για τους διακινητές.

Έβρος – Φέρες: Αποχώρησαν οι ένοπλοι Τούρκοι από τα σύνορα

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε καθαρά ότι η υβριδική απειλή στον Έβρο θα επαναληφθεί.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Akit ΤV δήλωσε πως δεν έχει αλλάξει κάτι για την Άγκυρα στο προσφυγικό.

«Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η πολιτική μας των ανοιχτών συνόρων  στο προσφυγικό. Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να φύγει στην Ευρώπη , δεν τον εμποδίζουμε. Όμως λόγω της πανδημίας οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν καθώς επιβαρύνθηκε το κύμα ( προσφυγικό)» .

Φέρες: Οχυρωματικά έργα στο ποτάμι

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η περιοχή που βρίσκεται ανατολικά από τις Φέρες και κατά την περίοδο των γεγονότων στις Καστανιές, είχε γίνει στόχος των Τούρκων, οι οποίοι επιχείρησαν να στήσουν μηχανισμό για να περάσουν πρόσφυγες από εκεί στην Ελλάδα, αλλά δεν το κατάφεραν.

Αμέσως μετά την λήξη των επεισοδίων η Ελλάδα ξεκίνησε οχυρωματικά έργα στην περιοχή, κάτι που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε τον εκνευρισμό των Τούρκων.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες»

Προηγούμενο άρθροΆσκηση Καταιγίδα 2020: Θα γίνει λέει τώρα ο Παναγιωτόπουλος
Επόμενο άρθροΠροσλήψεις ΕΠΟΠ ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).