Άσκηση «Καταιγίδα 2020» Το ανέκδοτο της ημέρας το διαβάσαμε στην ιστοσελίδα Πρώτο Θέμα και πολύ μας έκανε να γελάσουμε

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», με κείμενο που υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Διονυσόπουλος βλέπει σήμερα ότι γίνεται «Αιφνιδιαστική πραγματοποίηση της 3ης φάσης της άσκησης «Καταιγίδα 2020» στο Μυρτώο!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ «Στην αιφνιδιαστική πραγματοποίηση της 3ης φάσης της άσκησης «Καταιγίδα 2020» προχωρεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

στέλνοντας έτσι και με αφορμή τις συνεχείς πτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά αλλά και τις δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού μας εναερίου χώρου, ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα.

Η άσκηση πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή, 22 Μαΐου, με το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρος της να διεξάγεται στο Μυρτώο Πέλαγος».

Ο καλός συνάδελφος μας έκαν σήμερα το πρωί να γελάσουμε, καθώς προφανώς αγνοεί ότι δεν πρόκειται για την άσκηση «Καταιγίδα», αλλά για μια επικοινωνιακή «καταιγίδα» του υπουργείου, η οποία καμία σχέση δεν έχει με την άσκηση.

Ήταν δε τόσο αιφνιδιαστική ώστε ήδη από το περασμένο Σάββατο 16 Μαϊου το Armyvoice.gr είχε αποκαλύψει την άσκηση σε δημοσίευμα με τίτλο «Καταιγίδα» στα δυτικά: 18-20 Μαϊου άσκηση μακριά από το Αν. Αιγαίο.

Σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr  είχε προγραμματιστεί ΜΙΚΡΗΣ κλίμακας επιχειρησιακή εκπαίδευση (καμία σχέση με την Καταιγίδα που είναι μεγάλης κλίμακας άσκηση) στο Σαρωνικό, το Μυρτώο και το νότιο Κρητικό πέλαγος, δηλαδή πολύ μακριά από το Ανατολικό Αιγαίο.

Βεβαίως, ούτε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε το δημοσίευμα δεν μας εξηγούν γιατί η άσκηση γίνεται στο Σαρωνικό και το Μυρτώο και όχι στο Ανατολικό Αιγαίο;

Έπαψε να ισχύει πλέον στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις το ΝΑΤΟϊκό δόγμα και ΔΕΝ «εκπαιδευόμαστε όπως πολεμάμε»; Και αν ναι από πότε;

Αφού ο Στόλος βγήκε για άσκηση, γιατί δεν πήγε στο Ανατολικό Αιγαίο; Μήπως το «ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα» δεν θα το λάβει γιατί παρεμβάλλεται ολόκληρο το Αιγαίο από το σημείο της άσκησης έως τις τουρκικές ακτές; Συμβαίνει κάτι άραγε;

Άσκηση «Καταιγίδα 2020» Το ανέκδοτο της ημέρας ΦΩΤΟ

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΑναδρομικά ενστόλων: Τι θα γίνει με αγωγές και αιτήσεις στον ΕΦΚΑ
Επόμενο άρθρο20 Μαϊου «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας»
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).