Αρχηγός ΓΕΣ: 8 ΗΕΕ για το προσωπικό που συμμετείχε στον Έβρο Άδειες στρατιωτών: Παρέμβαση Αρχηγού ΓΕΣ για άρση αδικίας Στρατός Ξηράς: Κρίσεις Αξιωματικών Όπλων 2020 - Από στιγμή σε στιγμή βγαίνουν τα ονόματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Armyvoice.gr

Άδειες στρατιωτών: Παρέμβαση Αρχηγού ΓΕΣ για άρση της αδικίας – Άδειες κατά προτεραιότητα και τιμητικές θα λάβουν από τις Μονάδες

Άδειες στρατιωτών: Παρέμβαση Αρχηγού ΓΕΣ για άρση αδικίας

Στην άρση της αδικίας με τις άδειες των στρατιωτιών προχωρά σήμερα το ΓΕΣ, μετά από τα δημοσιεύματα του Armyvoice.gr.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί στρατιώτες ειδικά στον Έβρο και στα νησιά βρίσκονται εντός των μονάδων πάνω από δυο μήνες, μάλιστα κάποιοι κοντεύουν να κλείσουν τρίμηνο χωρίς έξοδο μέσα στις Μονάδες, η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τις άδειες δεν ανέφερε κάποια συγκεκριμένη οδηγία για τους στρατιώτες.

Μόνο στους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών ανακοινώθηκε ότι θα λάβουν 15νθήμερη άδεια, κάτι που προκάλεσε κύμμα αντιδράσεων από τις οικογένειες των στρατιωτών και ήταν απόλυτα φυσιολογικό.

Άδειες στρατιωτών: Πόσες μέρες παίρνουν και πότε ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Έτσι με πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Λαλούση αποφασίστηκε να δοθούν άδειες κατά προτεραιότητα στους στρατιώτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στις μονάδες

και μάλιστα σε πολλούς από αυτούς θα δοθούν τιμητικές άδειες στρατιωτών από τους διοικητές τους για την υπομονή και την άψογη στάση των στρατιωτών τόσο την περίοδο των γεγονότων στον Έβρο όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο αρχηγός ΓΕΣ σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr θα ενημερώσει σήμερα σχετικά τους διοικητές και θα τους δώσει οδηγίες για το πώς να χειριστούν την κατάσταση.

Και φυσικά πέραν από τις εξόδους που θα λάβουν, θα πρέπει να τους δώσουν και τις σχετικές οδηγίες για το πώς μπορούν να επισκεφθούν χωρίς πρόβλημα ακόμα και πριν τις 18 Μαϊου τις οικογένειές τους όταν θα λάβουν τις τιμητικές άδειες.

Είναι βέβαιο ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα ανακουφίσει πολλές οικογένειες που έχουν τα παιριά τους στα σύνορα χωρις τη δυνατότητα να μπορούν να τα δουν για 2-3 μήνες.