ΝΙΜΤΣ: Από Παρασκευή 3 Απριλίου στο ΕΣΥ για τον κορονοϊό – Ξεκίνησαν οι προσλήψεις νοσηλευτών και τραυματιοφορέων στα στρατιωτικά νοσοκομεία

ΝΙΜΤΣ: Από Παρασκευή 3 Απριλίου στο ΕΣΥ για τον κορονοϊό

Ξεκίνησαν οι προσλήψεις νοσηλευτών και τραυματιοφορέων στα στρατιωτικά νοσοκομεία σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr.

Όπως ήδη έχει γράψει πρώτο το Armyvoice.gr, την θωράκιση των στρατιωτικών νοσοκομείων με 220 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού ενέκρινε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά από τις άοκνες προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου, οποίος απαίτησε να περιληφθούν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Διαβάστε τις λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Ήδη οι πρώτοι τραυματιοφορείς έχουν προσληφθεί στο ΝΙΜΤΣ και αναμένεται πολύ σύντομα να τοποθετηθούν και οι νοσηλευτές.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα του ΜΤΣ έχει ήδη εκκενωθεί και οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Από αύριο Παρασκευή 3 ΑΠριλίου ξεκινά επίσημα η διάθεσή του για 4 μήνες στο ΕΣΥ, και θα λειτουργήσει ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό με 139 κλίνες.

Με απόφαση του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, οι δικαιούχοι νοσηλείας στο ΝΙΜΙΤΣ για όσο διάστημα διαρκέσει η παραχώρησή του στο ΕΣΥ, θα πρέπει να απευθύνονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, έχει ζητηθεί πίστωση από το ΜΤΣ για τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών του ΝΙΜΤΣ.

Γίνεται η προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού και άλλων αναλωσίμων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού (ιατρικές ολόσωμες στολές, ειδικός εξοπλισμός κλπ)

Έχει ζητηθεί και θα διατεθεί από Υπουργείο Υγείας/ 1η ΥΠΕ, επιστημονικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό (τραυματιοφορείς, ψυκτικοί, μηχανολόγοι κλπ) για τη συμπλήρωση και στελέχωση του νοσοκομείου σε ποσοστό 100% του προβλεπομένου προσωπικού.