Καιρός Πάσχα 2020 – Μεγάλη Εβδομάδα Αθήνα Θεσσαλονίκη – Οι μετεωρολογικές προβλέψεις αλλά και τα μερομήνια για την πρόγνωση του καιρού

Τα μερομήνια είναι ένας αρχαίος τρόπος πρόβλεψης του καιρού. Όσοι ασχολούνται ενεργά με αυτό, παρακολουθούν στενά τον καιρό για 12 ημέρες τον Αύγουστο. Κάθε μια από αυτές από αυτές αντιστοιχεί σε έναν μήνα του χρόνου. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι τα μερομήνια είναι μια τάση του καιρού και δεν μπορεί να θεωρηθεί επίσημη πρόβλεψη.

Αγίου Γεωργίου 2020 Πότε πέφτει του Αγίου Πνεύματος

Σύμφωνα με τα μερομήνια ο καιρός του Πάσχα θα είναι άστατος. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι από 6 έως 16/4 καλοσυνάτος καιρός, από 16 έως 23 του ίδιου μήνα ήπιος καιρός, από τις 23 έως και τις 27 Απριλίου αέρας και ίσως βροχή.

Καιρός Πάσχα 2020 – Μεγάλη Εβδομάδα Αθήνα Θεσσαλονίκη

Μακροπρόθεσμη πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα 2020

Μπορεί όπως είπαμε τα μερομήνια να μην είναι επίσημη πρόβλεψη, αλλά για το Πάσχα 2020 φαίνεται πως έχει κάνει σωστή πρόβλεψη. Οι μετεωρολόγοι μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και κάποιες βροχερές ημέρες.

Το Πάσχα πέφτει στις 19 Απριλίου. Οι πρώτες προβλέψεις για τη συγκεκριμένη ημέρα αναφέρουν ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και 6 με 17 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη. Δείτε και τους πίνακες που ακολουθούν:

Αθήνα:  Καιρός Πάσχα 2020 - Μεγάλη Εβδομάδα Αθήνα Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη:  Καιρός Πάσχα 2020 - Μεγάλη Εβδομάδα Αθήνα Θεσσαλονίκη