εσπελ πομενσ Επιστολή βόμβα για τους συνδικαλιστές στο γραφείο του ΥΕΘΑ ΠΟΜΕΝΣ: Οι συνδικαλιστές του ΥΕΘΑ θέλουν ρόλο «Με αρετή και Τόλμη» Covid-19: Ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος αγκαλιά με συνδικαλιστές! Ποια μέτρα προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση ότι πρέπει να εφαρμόζουμε;

Covid-19: Ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος αγκαλιά με συνδικαλιστές! Ποια μέτρα προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση ότι πρέπει να εφαρμόζουμε; Η ατομική ευθύνη πάει περίπατο

Covid-19: Ο ΥΕΘΑ αγκαλιά με συνδικαλιστές! Ποια μέτρα;

Τα χαμόγελα του ΥΕΘΑ και του ΥΦΕΘΑ, ο εναγκαλισμός του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον πρόεδρο της ΠΟΜΕΝΣ καθώς και οι εναγκαλισμοί του Θανάση Βάλαρη, διευθυντή του γραφείου του Παναγιωτόπουλου με τους συνδικαλιστές του γραφείου του υπουργού δείχνουν πόσο αυστηρά τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να υπακούσουν στα πιο αυστηρά μέτρα που λαμβάνει, με απαγόρευση επισκέψεων στα νεκροταφεία ακόμα και από γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, με απαγόρευση επισκέψεων σε συγγενείς ανήμερα το Πάσχα και εξέταση απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων.

Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά κύριε Σωτήρη Τσιόδρα; Υπάρχουν άλλα μέτρα για τους πολίτες και άλλα για πολιτικούς κύριε Χαρδαλιά;

Θα υπάρξουν επιπτώσεις για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον υφυπουργό που φωτογραφίζονται αγκαλιά (στην κυριολεξία) με τους συνδικαλιστές της ΠΟΜΕΝΣ που υπηρετούν  στο στρατιωτικό γραφείο του υπουργού; Ή ο πρωθυπουργός Κυρικάκος Μητσοτάκης θα το κάνει κι αυτό «γαργάρα»;

Λεπτομέρεια: Την ίδια ημέρα της φωτογραφίας, γινόταν γνωστό ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ναύτης που υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού, στον κάτω όροφο από αυτόν που βγήκε η φωτογραφία.

Μιας και είπαμε για «γαργάρα» θυμηθήκαμε τα ψέμματα (εκ του αποτελέσματος) που έλεγε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2019 ο υπουργός δήλωνε: «Εκείνο όμως που αφορά προσωπικά εμένα και αποτελεί και πεποίθησή μου είναι ότι ο στρατιωτικός συνδικαλισμός δεν πρέπει επ’ ουδενί να συμπίπτει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επομένως αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση είναι να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία και φημολογία για ταύτιση των εκπροσώπων του στρατιωτικού συνδικαλισμού με το γραφείο του υπουργού.

Και ένα πρώτο βήμα γι αυτό θα ήταν να απομακρυνθούν αυτοί οι συνδικαλιστές από το γραφείο του υπουργού, όπου δυστυχώς ευρέθησαν οργανικά να λειτουργούν και να υπηρετούν όχι επειδή εγώ το αποφάσισα, αλλά επειδή η προκάτοχοί μου το αποφάσισαν και δεν έκαναν τίποτα να το αλλάξουν.

Η συνδικαλιστική ηγεσία δεν έπρεπε να συμπίπτει ποτέ και επ’ ουδενί λόγω με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Άλλες οι επιδιώξεις και οι στοχεύσεις και οι αγώνες αν θέλετε και οι διεκδικήσεις κομματιού και άλλες του άλλου».

Μετά τις ψεύτικες δηλώσεις στην Βουλή, φαίνεται ότι υπουργός και συνδικαλιστές του γραφείου του τα βρήκαν και συζητούν μαζί ακόμα και το πώς θα αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ

Την Μ.Τρίτη 14 Απριλίου 2020, αντιπροσωπεία της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., είχε την τιμή της επίσημης συνάντησης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και του Δντη του Γραφείου Υπουργού κ. Αθανάσιο Βάλαρη.

Στην αρχή της συνάντησης συζητήθηκε η αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 (κορωνοϊού), οι προσπάθειες και τα μέτρα που πάρθηκαν από το Υπουργείο, τόσο για το προσωπικό των ΕΔ όσο και για τους χώρους εργασίας τους.

Στην συνέχεια η Ομοσπονδία ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, για θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας και ειδικότερα αναφερθήκαμε:

α. Στην αναγκαιότητα νομοθετικών ρυθμίσεων. για τους Αξκους προελεύσεως ΑΣΣΥ, τόσο για το θέμα των προαγωγών της σειράς 1990 όσο και την αποκατάσταση της ιεραρχικής ομαλότητας όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του Ν. 4609/19.

β. Στην πρόταση της Ομοσπονδίας στον ΕΦΚΑ για την ενίσχυση του με ειδικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ ώστε να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η εκκαθάριση και έκδοση εκκρεμουσών συντάξεων της περιόδου 2017 – 2019.

γ. Στην απαίτηση απόδοσης δικαίου για λόγους ηθικής, σε ότι αφορά τους Μόνιμους εξ εθελοντών μακράς θητείας, για την παρακράτηση εισφορών ΤΕΑΜ 2% υπέρ Μετοχικών Ταμείων ως Κοινωνικό πόρο και τη διπλή καταβολή κατά το ήμισυ δηλ.2% της εισφοράς υπέρ Ειδικών Λογαριασμών που αφορούν την καταβολή ΕΦΑΠΑΞ. Επαναλάβαμε ότι η ΠΟΜΕΝΣ έχει καταθέσει σχέδια ανάλογων τροπολογιών που δεν θίγουν την ρευστότητα των Ταμείων.

δ. Στις θέσεις της Ομοσπονδίας, όπως αυτές αναπτύχθηκαν και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για την αντισυνταγματικότητα της αποστρατείας συναδέλφων, ιδιαίτερα της προελεύσεως ΕΠ.ΟΠ., λόγω ηλικιακών ορίων, που δεν θα καταφέρουν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα 40 έτη εργασίας για την λήψη πλήρους σύνταξης.

ε. Στην αναγκαιότητα αλλαγής, της μισθολογικής κλίμακας των Μονίμων εξ εθελοντών μακράς θητείας, από την κατηγορία Γ΄ στην κατηγορία Β’, δεδομένου ότι προβλέπεται η προαγωγικής τους εξέλιξη σε Αξιωματικούς, όπως αυτών της κατηγορίας Β’.

στ. Στην Ελεύθερη Διέλευση των Στρατιωτικών από Σταθμούς Διοδίων εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 (κορωνοϊού) και μέχρι την λήξη των μέτρων, ιδιαίτερα στην υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου, λόγω του μεγάλου κόστους.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και τέθηκαν οι βάσεις για την επίλυση των αναφερομένων θεμάτων. Ιδιαίτερα ο κ. ΥΕΘΑ για το θέμα των εκκρεμουσών συντάξεων μίλησε την ίδια ώρα, σε αρμόδιο του ΕΦΚΑ και αποφάσισε την εκδήλωση ενεργειών στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (μετά τις αργίες των εορτών του Πάσχα).

Η επίσημη συνάντηση ολοκληρώθηκε μέσα σε άριστο κλίμα ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για επαφές σε τακτικό επίπεδο, που θα έχουν ως γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας των συναδέλφων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)