Τι καιρό θα κάνει σήμερα 25 Απριλίου & την επόμενη εβδομάδα

Τι καιρό θα κάνει σήμερα 25 Απριλίου και την επόμενη εβδομάδα – Αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο – Με βροχές μας αποχαιρετά ο Απρίλιος

Τι καιρό θα κάνει σήμερα 25 Απριλίου

Περαιτέρω άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του hellenicweather.com ενώ τα όποια φαινόμενα θα περιορίζονται κυρίως στις ορεινές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές και οι άνεμοι εξασθενούν. Νέα αλλαγή του καιρού με βροχές περιμένουμε από την ερχόμενη Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.

Το Σάββατο 25 Απριλίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς και στα στα νοτιοανατολικά 5 έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σήμερα 25 Απριλίου θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Την Κυριακή 26 Απριλίου στα κεντρικά και βόρεια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν
τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, γρήγορα όμως από τα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και μόνο τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τι καιρό θα κάνει την επόμενη εβδομάδα

Με τα έως τώρα στοιχεία, φαίνεται πως η σχετική καλοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη (29/4).

Από την Πέμπτη (30/4) και γενικά μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου 2020 περιμένουμε αυξημένες αστάθειες (συνηθισμένες για την εποχή) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οπότε το αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του καιρού για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα λέγαμε πως θα ήταν οι καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά καθώς και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση για την εβδομάδα που έρχεται στο  hellenicweather.com