12η Μεραρχία

12η Μεραρχία: Μονάδα της πρώτης γραμμής κινδυνεύει να βγει εκτός από covid-19 και να αφήσει «τρύπα» στην ασφάλεια των συνόρων

12η Μεραρχία: Μονάδα κινδυνεύει να βγει εκτός από covid-19

Επικίνδυνα παιχνίδια με την ασφάλεια της χώρας φαίνεται ότι παίζουν κάποιοι στα σύνορα. Μαθαίνουμε ότι παρά τις σαφείς οδηγίες του ΓΕΕΘΑ, σε μονάδα της 7ης Ταξιαρχίας στον Προβατώνα, διοικητής αρνείται να εφαρμόσει τις οδηγίες να είναι παρόν το 50% της δύναμης και έχει καθημερινά όλο τον κόσμο μέσα στο στρατόπεδο.

Αυτό σημαίνει ότι έαν ένα στέλεχος βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, αυτομάτως το στρατόπεδο θα μπει σε καραντίνα, με όλα τα συνεπακόλουθα στην εθνική μας άμυνα, αλλά και τον φόρτο που θα έχουν οι άλλες μονάδες για να καλύψουν το κενό.

Και όλα αυτά συμβαίνουν παρά τις σαφείς οδηγίες του διοικητής της 12ης Μεραρχίας υποστράτηγου Μπούφη, αλλά και του διοικητή της 7ης Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Κωσταρέλου.

Ο διοικητής της Μονάδας δεν επιτρέπει στα στελέχη να πάρουν την άδεια σύμφωνα με τις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ για να μείνει στο στρατόπεδο το 50% των στελεχών και σε όποιον ζητάει την άδεια τον καλεί να πάρει από την κανονική του άδεια. Επιπλέον για να μην φαίνεται αυτό, συνυπολογίζει στο δυναμικό όλα τα στελέχη που βρίσκονται με αναρρωτικές, άδειες μακράς διάρκειας, αποσπασμένα σε άλλες μονάδες κλπ, με αποτέλεσμα όλα τα υπόλοιπα στελέχη να παραμένουν εντός στρατοπέδου.

Ας ελπίσουμε να βρεθεί κάποιος να του εξηγήσει τα μέτρα που έχει διατάξει το ΓΕΕΘΑ.