Τράπεζα Πειραιώς και σύμβαση με ΥΠΕΘΑ Τι συμβαίνει και δεν έχει ακόμα υπογραφεί η σύμβαση; Ποια κατηγορία προσπαθεί να εντάξει το υπουργείο στους δικαιούχους

Τράπεζα Πειραιώς και σύμβαση με ΥΠΕΘΑ Τι συμβαίνει

Ανησυχία σε χιλιάδες στρατιωτικούς οι οποίοι βλέπουν ότι δεν υπάρχει προοπτική να επιτευχθεί συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και έχουν ήδη αρχίσει και παίρνους τις καταθέσεις τους από την τράπεζα, η οποία μαθαίνουμε ότι έχει αρχίσει και παίρνει τηλέφωνα λέγοντας ότι έχει υπογραφεί νέα σύμβαση.

Αυτό βέβαια δεν είναι αληθές. Έχουμε φθάσει Απρίλιο και δεν υπάρχει νέα σύμβαση μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και της τράπεζας Πειραιώς.

Η σύμβαση που υπήρχε με την τράπεζα Πειραιώς έχει λήξει από το 2019, ενώ στις 31 Ιανουαρίου έληξε και η παράτασή της, με αποτέλεσμα η ίδια η τράπεζα να ανακοινώσει ότι αναστέλλονται οι όποιες προσφορές.

Το γεγονός αυτό θορύβησε τους στρατιωτικούς και συνάμα τους απογοήτευσε, γιατί η υπηρεσία δεν φρόντισε έγκαιρα να βρει λύση.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η τράπεζα Πειραιώς ακόμα διαπραγματεύονται για την υπογραφή της σύμβασης, την ώρα που πολλοί στρατιωτικοί έχουν ήδη αρχίσει να πηγαίνουν τις καταθέσεις τους σε άλλες τράπεζες που τους κάνουν προσφορές.

Η πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) ήταν οι όποιες αλλαγές να ισχύσουν αναδρομικά από 1η Φεβρουαρίου ώστε να υπάρξει μια συνέχεια. Ωστόσο οι καθυστερήσεις καθιστούν αμφίβολο εάν μπορεί να εφαρμοστεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr αυτή τη φορά η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι από το υπουργείο εθνικής άμυνας θέλησαν να επεκτείνουν τους δικαιούχους και να εντάξουν στους οφελούμενους τους εθνοφύλακες.

Ωστόσο οι εθνοφύλακες δεν είναι μισθοδοτούμενοι από το ΥΠΕΘΑ και δεν έχουν αμιγώς την στρατιωτική ιδιότητα. Είναι πολίτες που προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες στο ΥΠΕΘΑ και δεν έχουν έμμισθη σχέση.

Το βέβαιο είναι ότι όσο σημειώνεται καθυστέρηση, τόσοι περισσότεροι στρατιωτικοί φεύγουν για άλλες τράπεζες οι οποίες τους κάνουν προσφορές.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»