Τι ώρα αρχίζει η απαγόρευση Κυκλοφορίας Μεγάλο Σάββατο 18/4 – Ποιοι εξαιρούνται – Μέχρι πότε θα διαρκέσει – Τα πρόστιμα

Τι ώρα αρχίζει η απαγόρευση Κυκλοφορίας 18/4 – Εξαιρέσεις

Από απόψε μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου στις 9 το βράδυ μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα, τα πρόστιμα διπλασιάζονται στα 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, ενώ οι αρχές θα προχωρούν σε αφαίρεση πινακίδων.

Όπως ξεκαθάρισε ήδη από την Μ. Πέμπτη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, η μετακίνηση Β4 που αφορά σε βοήθεια σε άτομο που έχει ανάγκη, θα ελέγχεται αυστηρά από τις αρχές προκειμένου ναμη χρησιμοποιηθεί ο συγκεκριμένος κωδικός για επισκέψεις σε συγγενείς.

Συγκεκριμένα, για να μετακινηθεί κάποιος οφείλει να στείλει μήνυμα στο 13033, ή να εκτυπώσει και να συμπληρώσει έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή αντίστοιχα χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Οι μετακινήσεις που επιτρέπονται:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Υπάρχει η δυνατότητα επίσης να μετακινηθεί κάποιος με τη Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (εκτυπώνεται από το gov.gr) ενώ στην περίπτωση της μετακίνησης με χειρόγραφη βεβαίωση

πρέπει να αναγράφονται όνομα/επίθετο, διεύθυνση κατοικίας, ο λόγος μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού, ημερομηνία, ώρα και υπογραφή.

Τι ώρα αρχίζει η απαγόρευση Κυκλοφορίας Μεγάλο Σάββατο 18/4 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»