Σχολή Ευελπίδων: ΕΔΕ για τον Εύελπι με το τσιγαριλίκι - Ψάχνουν να βρουν πώς ρέθηκε το χασίς εντός ΣΣΕ αφού ήταν έγκλειστοι 45 ημέρες

Σχολή Ευελπίδων: ΕΔΕ για τον Εύελπι με το τσιγαριλίκι – Ψάχνουν να βρουν πώς ρέθηκε το χασίς εντός ΣΣΕ αφού ήταν έγκλειστοι 45 ημέρες

Σχολή Ευελπίδων: ΕΔΕ για τον Εύελπι με το τσιγαριλίκι

Θετικό για έναν από τους τρεις σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων που πιάστηκαν προ ημερών για χρήση χασίς βγήκε το τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν και ήδη της υποθέσεως έχει επιληφθεί η Ελληνική Αστυνομία ενώ έχει ξεκινήσει και  Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος του.

Συμφώνως με  δημοσίευμα του LawandOrder, το οποίο επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του Armyvoice.gr στις 15 Απριλίου, η πρώτη εξέταση ήταν «οριακά θετική» για τον τριτοετή Εύελπι ενώ ήταν αρνητική για τους άλλους δύο δευτεροετείς.

Οι τρεις σπουδαστές πρόκειται να υποβληθούν σε δεύτερη τοξικολογική εξέταση, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα.

Επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ αλλά και του Στρατού ερευνούν και το πώς βρέθηκε το χασίς μέσα στη Σχολή, υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι όλοι οι σπουδαστές στη Σχολή Ευελπίδων είναι έγκλειστοι για περισσότερες από 45 μέρες συνεχώς, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις για την προστασία από τον κορονοϊό.

Αναλόγως με τα αποτελέσματα της ΕΔΕ, αλλά και της έρευνας της ΕΛΑΣ, υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την απομάκρυνση του συγκεκριμένου Ευέλπιδος από τη Σχολή, πέραν των όποιων άλλων ποινικών συνεπειών της πράξεώς του.