Στρατός δια πάσα νόσον και πάσα… κ. Περιφερειάρχα Θεσσαλίας; Ποιος και γιατί επιθυμεί την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην φρούρηση οικισμού;

Στρατός δια πάσα νόσον και πάσα… κ. Περιφερειάρχα;

Επειδή η τρομολαγνεία πολλές φορές ξεπερνά τα όρια και επειδή πολλές φορές οι πολιτικοί νομίζουν ότι ο Στρατός είναι δια πάσα νόσον και πάσα ….. χρήση χωρίς εκπαίδευση, θεωρούμε ότι προτάσεις μέσω ΣΚΑΪ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας είναι άκρως επικίνδυνες.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Λάρισα, ο κ. Αγοραστός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό Κουτσόχερο, εάν δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα και δεν καταλάβουν οι Ρομά του οικισμού ότι υπάρχει πρόβλημα διασποράς του κορωνοϊού.

Γνωρίζει άραγε ο αιρετός περιφερειάρχης ποια είναι η αποστολή του Στρατού και εν γένει των Ενόπλων Δυνάμεων; Γνωρίζει ότι δεν μπορούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιηθούν σε ρόλο Σωμάτων Ασφαλείας γιατί ούτε την εκπαίδευση έχουν ούτε την κατοχύρωση από το Σύνταγμα;

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι εγγυητές ότι τα σύνορα της χώρας δεν θα αλλάξουν. Ωστόσο για το τι συμβαίνει εντός των συνόρων η αρμοδιότητα ανήκει στα Σώματα Ασφαλείας. Δεν ζούμε άλλωστε και στην εποχή της χούντας των συνταγματαρχών.

Το να θέτει με μεγάλη ευκολία κάποιος πολιτικός θέμα χρήσης του Στρατού σε ρόλο Σωμάτων Ασφαλείας, πέραν από την άγνοια που δείχνει, είναι και επικίνδυνο. Επικίνδυνο και για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, αλλά και για τους ίδιους τους στρατιωτικούς.

Ειδικά για τα στελέχη, δείχνει ότι οι πολιτικοί δεν έχουν ιδέα τι κάνει ο Στρατός και σε τι εκπαιδεύεται. Συνεπώς δεν έχουν ιδέα για το πόσο αμείβονται και μάλλον δεν τους καίγεται και καρφάκι.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήδη προσφέρουν αρκετά σε αυτή την κρίση και μάλιστα χωρίς έξτρα αμοιβή. Παρασκευάζουν αντισηπτικά, ράβουν μάσκες, προσφέρουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία και ενισχύουν με ιατρικό, νοσηλευτικό αλλά και διοικητικό προσωπικό τον ΕΟΔΥ.

Ας το κατανοήσουν όσοι νομίζουν ότι ο Στρατός είναι δια πάσα νόσον και πάσα…….

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΟι «μασκοφόροι» των Ενόπλων Δυνάμεων & ο Σωτήρης Τσιόδρας
Επόμενο άρθροΚυριακή των Βαϊων μαγαζιά ανοιχτά 12/4 ωράριο Σούπερ Μάρκετ
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).