Στρατιωτικές Σχολές: 15νθήμερη άδεια με φύλλο πορείας

Στρατιωτικές Σχολές: 15νθήμερα άδεια με φύλλο πορείας για να δουν τις οικογένειές τους αποφασίστηκε στην σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Στρατιωτικές Σχολές: 15νθήμερη άδεια με φύλλο πορείας

Λύση στο θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας των σπουδαστών ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ από τον ένα νομό στον άλλο φαίνεται ότι βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr. 

Οι σπουδαστές που παραμένουν εντός των Σχολών από τις 11 Μαρτίου αναμένεται να λάβουν 15νθήμερη άδεια με φύλλο πορείας ώστε να μπορέσουν να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.

Αυτή είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες του Armyvoice.gr η εισήγηση του ΓΕΕΘΑ, η οποία ωστόσο πριν ανακοινωθεί πρέπει να λάβει και την έγκριση απο την κυβέρνηση, και κυρίως από την αρμόδια επιτροπή του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 18 Μαϊου ισχύει σε όλη τη χώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας από τον ένα νομό στον άλλο. Οι στρατιωτικοί που έχουν στα χέρια τους φύλλο πορείας, γιατί πρέπει να μετακινηθούν για την εργασία τους, μπορούν να κινούνται χωρίς τους περιορισμούς.

Η λύση που δίνει το ΓΕΕΘΑ για τις Στρατιωτικές Σχολές είναι μάλλον «μεσοβέζικη», καθώς δεν πρόκειται για μετακίνηση που έχει σχέση με την εργασία τους, αλλά προκειμένου να συναντηθούν με τις οικογένειές τους, εφόσον βρίσκονται σε άλλους νομούς, κάτι που απαγορεύεται για όλη την υπόλοιπη κοινωνία.

Εφόσον εγκριθεί από την επιτροπή του ΕΟΔΥ η πρόταση του ΓΕΕΘΑ, αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Εάν δεν εκριθεί, οι σπουδαστές στις στρατιωτικές σχολές θα λάβουν την άδεια ωστόσο να είναι υποχεωμένοι να παραμείνουν στα όρια του νομού που έχει έδρα η σχολή τους.