Στρατιωτικές Σχολές: Ποιοι είναι οι εκπρόσωποι των γονέων; Τι ακριβώς είναι οι καταγγελίες και πόσοι τις υπογράφουν; Μήπως 2-3 άτομα κάνουν απλά πολλή φασαρία;

Στρατιωτικές Σχολές: Ποιοι είναι οι εκπρόσωποι που καταγγέλλουν;

Το τελευταίο διάστημα διακινείται πλήθος ανώνυμων καταγγελιών μέσω διαδικτύου από δήθεν γονείς που καταγγέλλουν σχεδόν μεσαιωνικά βασανιστήρια στα τέκνα τους από τις στρατιωτικές σχολές.

Το Armyvoice.gr έχει λάβει διάφορες τέτοιες καταγγελίες όλες είναι ανώνυμες, και γι αυτό τον λόγο δεν κάνει κάποια ασχετική δημοσίευση. Μάλιστα σήμερα δεχθήκαμε και τηλεφωνικές κλήσεις από κυρία η οποία συστήθηκε ως η εκπρόσωπος των γονέων των 800 σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές και απαίτησε να δημοσιευτεί η επιστολή που έχει στείλει.

Βεβαίως, όταν επισημάναμε ότι η εκπροσώπηση των γονέων θα πρέπει να έχει προκύψει μέσα από κάποια εκλογική διαδικασία και φυσικά δεν μπορεί να είναι ανώνυμη, η άγνωστη κυρία επικαλέστηκε τον κορονοϊό για να μας πει ότι εν μέσω κορονοϊού δεν μπορούν να γίνουν εκλογές.

Επέμενε ωστόσο ότι εκπροσωπεί 800 οικογένειες. Φανταζόμαστε ότι οι εκπρόσωποι 800 οικογενειών δεν είναι έρημοι κι απρόσωποι που λέει και ο Διονύσης Σαββόπουλος και εάν θέλουν να τους πάρει κάποιος στα σοβαρά, θα πρέπει οι καταγγελίες να είναι επώνυμες ή να υπάρξει συλλογή υπογραφών όπως συνηθίζεται. 

Ανώνυμες καταγγελίες για τόσο σοβαρά θέματα δεν μπορεί να είναι αποδεκτές.

Οι ανώνυμες καταγγελίες για τις στρατιωτικές σχολές

Ας δούμε λοιπόν μερικά σημεία από την επίμαχη επιστολή:

«Στα δωμάτια των σχολών αυτών συγχρωτίζονται και κοιμούνται από 4 έως 8 άτομα με ορατό τον κίνδυνο διασποράς του ιού αλλά και άλλων μολυσματικών παθήσεων».

Προφανώς ως άλλη «Τσιόδρας» η ανώνυμη κυρία θεωρεί ότι δεν πρέπει να κοιμούνται σε θαλάμους 4-8 ατόμων στις στρατιωτικές σχολές γιατί κινδυνεύουν απο μολυσματικές ασθένειες. Βεβαίως θα πρέπει να είναι σε θέση να εξηγήσει γιατί ένα μήνα τώρα δεν έχει υπάρξει κάποιο περιστατικό. Μήπως ο χρόνος δεν είναι επαρκής;

«Πρόκειται για κατάφωρη αδικία , εφόσον στις αντίστοιχες σχολές των σωμάτων ασφαλείας, πάρθηκε η απόφαση αναστολής λειτουργίας και απελευθέρωσης των σπουδαστών τους».

Άμα τα μαστιγώνουν τα παιδιά, να τα πάρουν από τις στρατιωτικές σχολές και να τα απελευθερώσουν.

«Απουσιάζει το νομικό πλαίσιο που ορίζει τι συμβαίνει σε περίπτωση πανδημίας , άρα η απόφαση είναι αντισυνταγματική»

Ασχολίαστο… Θα το κρίνει ο Άρειος Πάγος. Ή μήπως κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα ιατρών;

«Το πιο σημαντικό αφορά στον κλονισμό της ψυχικής υγείας 20χρονων παιδιών καθώς υπάρχει το αίσθημα της αναίτιας φυλάκισης για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (κάτι αντίστοιχο με αυτό στο οποίο υποβάλλονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες σε κλειστές δομές)».

Εδώ τι να θέλει να πει ο ποιητής; Τα 20χρονα ενήλικα «παιδιά της μαμάς» είναι καλύτερης ποιότητας άνθρωποι; Και αν όχι γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στις κλειστές δομές και την ψυχική τους υγεία;

«Και επειδή κάποιοι θα πουν ότι εφόσον είναι στρατιώτες πρέπει να υπακούν ακόμα και στην πιο παράλογη διαταγή , θα τους απαντήσω ότι δε θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να γίνει κάτι τέτοιο σε περίπτωση όμως που το επέβαλαν λόγοι εθνικής ασφάλειας και διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας».

Εντάξει! Φαίνεται ότι βρήκαμε τον επόμενο αρχιστράτηγο…

Κλείνοντας σας παρακαλούμε να δείξετε την ανάλογη ευαισθησία και έχοντας την αρχή της ενσυναίσθησης , προσπαθείστε ερχόμενοι στη θέση των γονέων των σπουδαστών να επιληφθείτε άμεσα του θέματος και να επιτρέψετε στα παιδιά να περάσουν αυτές τις Άγιες μέρες του Πάσχα μαζί με τις οικογένειές τους και όχι στο ψυχρό περιβάλλον ενός στρατοπέδου.

Το γεγονός ότι κλείνουν δρόμοι, εθνικές οδοί, απαγορεύονται οι μετακινήσεις, υπάρχουν ένα σωρό ΠΝΠ, πρόστιμα, αστυνομική κινητοποίηση σε όλη τη χώρα, προφανώς δεν έχει αγγίξει την ανώνυμη κυρία που ζητάει για να μην στενοχωρηθούν τα παιδιά, να τα αφήσουν να  διασχίσουν ανενόχλητα όλη την Ελλάδα, κινδυνεύοντας να εκτεθούν στον κορονοϊό, αφού είναι δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν, για να κάνουν κατ’ εξαίρεση με όσα συμβαίνουν στον τόπο, Πάσχα με τις οικογένειές τους.

ΥΓ. Δεν θα ασχολιόμασταν τόσο με μια ανώνυμη επιστολή, αλλά δεχθήκαμε μεταμεσονύκτιο και πρωινό τηλεφώνημα, με απαίτηση να την δημοσιεύσουμε.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΠερικλής Κοροβέσης: Πέθανε ο συγγραφέας και πολιτικός
Επόμενο άρθροΈνοπλες Δυνάμεις: Λύθηκε το μυστήριο με τις μάσκες στο Στόλο
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).