Διαλύεται η ΠΟΜΕΝΣ! Βόμβα στον «χακί» συνδικαλισμό Στρατιωτικοί Βόλου - Λάρισας: ΟΧΙ εισφορές στην ΠΟΜΕΝΣ Ρήγμα στην ΠΟΜΕΝΣ: Αποχωρούν δυο μεγάλα πρωτοβάθμια σωματεία

Διαλύεται η ΠΟΜΕΝΣ! Βόμβα στον «χακί» συνδικαλισμό – Ραγδαίες οι εξελίξεις που ακολούθησαν το τελευταίο συνέδριό της στις 7 και 8 Μαρτίου

Διαλύεται η ΠΟΜΕΝΣ! Βόμβα στον «χακί» συνδικαλισμό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον στρατιωτικό συνδικαλισμό, καθώς φαίνεται ότι μια από τις δυο Ομοσπονδίες διαλύεται, υπό το βάρος του πρόσφατου συνεδρίου που έγινε στις 7 και 8 Μαρτίου στους Θρακομακεδόνες.

Μερίδα μελών της ΠΟΜΕΝΣ υπέβαλαν ενστάσεις στρεφόμενοι κατά της ηγετικής ομάδας και κατηγορώντας της ότι την ώρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις έδιναν την μάχη στα σύνορα στις Καστανιές, δεν έπρεπε στην Αθήνα να διοργανώνονται συνδικαλιστικά συνέδρια.

Μάλιστα πολλοί αμφισβήτησαν και την εγκυρότητά του, λέγοντας ότι με βάση το καταστατικό συνδέριο θα πρέπει να γίνεται κάθε τρια χρόνια και όχι κάθε δυο χρόνια και πως γίνεται για να πληρωθούν οι θέσεις από όσους παραιτήθηκαν και έφυγαν.

Η ηγετική ομάδα απάντησε με αγωγές εναντίον όσων τα υποστήριζαν. Ωστόσο και οι άλλοι δεν έμειναν άπραγοι. Φαίνεται πως στράφηκαν και αυτοί με αγωγές εναντίον της ηγετικής ομάδας, με αποτέλεσμα να φθάσουν σε αδιέξοδο και να κατηγορεί ο ένας τον άλλον για τη διάλυση της Ομοσπονδίας.

Ο στρατιωτικός συνδικαλιστής Άρης Κασιδόπουλος, ο οποίος έχει πρόσφατα αποχωρήσει και έχει στα σκαριά την ίδρυση σωματείου για τους ΕΜΘ, σχολίαζε στο Armyvoice.gr ότι η διάλυση της ΠΟΜΕΝΣ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις των προηγούμενων μηνών με τις μαζικές παραιτήσεις και το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι δυο μεγάλες οργανώσεις που ανήκαν στην ΠΟΜΕΝΣ, από τη Λάρισα και τον Βόλο έχουν ανεξαρτητοποιηθεί.

Ουδείς μέχρι τώρα γνωρίζει τι θα γίνει με τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις που συνέθεταν την ΠΟΜΕΝΣ εάν θα ζητήσουν την προσχώρηση στην άλλη ενεργή και ιδιαίτερα δραστήρια Ομοσπονδία την ΠΟΕΣ ή εάν θα παραμείνουν ανεξάρτητες και θα επιχειρήσουν να ιδρύσουν νέα ομοσπονδία.

Μέχρι να κάνουμε ρεπορτάζ για το τι πρόκειται να γίνει, σας ευχόμαστε Καλή Πρωταπριλιά και να είστε προσεκτικοί με τις ειδήσεις που διαβάζετε σήμερα.