Πάσχα 2020 στα στρατόπεδα: Πώς θα γίνει η περιφορά του επιταφίου και η αναστάσιμη λειτουργία μέσα στα στρατόπεδα

Πάσχα 2020 στα στρατόπεδα: Τι θα γίνει τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τα σκληρά μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, και οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των Θυρών θα εφαρμοστούν και μέσα στα στρατόπεδα, όπου υπάρχουν εκκλησίες και παρεκκλήσια.

Η Ιερά Σύνοδος την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε ότι η Θεία Λειτουργία καθώς και οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και του Πάσχα θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων, για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η απόφαση αυτή θα ισχύσει και για τα στρατόπεδα, όπου θα τελεσθούν οι ακολουθίες για την Μεγάλη Εβδομάδα κεκλεισμένων των θυρών. Το ίδιο θα ισχύσει και για την περιφορά του επιταφίου, η οποία θα πρέπει να γίνει εντός του ναού και όχι στον προαύλιο χώρο των στρατοπέδων.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι έχουν περικοπεί οι άδειες των στρατευμένων, οι οποίοι βρίσκονται κι αυτοί εντός των στρατοπέδων και δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν για το Πάσχα.

Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται να εξανεμίζονται οι όποιες ελπίδες υπήρχαν σε στελέχη να λάβουν άδειες το Πάσχα για να επισκεφθούν τις περιοχές καταγωγής τους, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.