Πάσχα 2020 Καιρός: Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου έως Κυριακή – Αναλυτικά ο καιρός των επόμεννω ημερών από το hellenicweather.com

Σύμφωνα με την πρόγνωση του hellenicweather.com για την Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός προβλέπεται αρχικά άστατος. Βελτίωση θα δούμε από την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ η Κυριακή του Πάσχα 2020 θα έχει πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Αναλυτικά:

Πάσχα 2020 Καιρός: Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου

Τη Μεγάλη Τρίτη (14/4) στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ το βράδυ στη βόρεια Ελλάδα και πιθανώς στη Θεσσαλία.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και βαθμιαία θα φτάσουν στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγα σύννεφα που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου

Τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4) στη δυτική Ελλάδα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν νωρίς το πρωί στα βόρεια και το απόγευμα στα νότια.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και κεντρικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα στα βόρεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε όλη τη χώρα σε βορείων διευθύνσεων και στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου

Τη Μεγάλη Πέμπτη (16/4) στα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα όμως και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Στα ανατολικά 5 με 8 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια.

Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου

Τη Μεγάλη Παρασκευή (17/4) αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη Χώρα με εξαίρεση την τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου

Το Μεγάλο Σάββατο (18/4) προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει πρόσκαιρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πάσχα 2020 Καιρός: Κυριακή 19 Απριλίου

Την Κυριακή του Πάσχα (18/4) αναμένεται αίθριος και ζεστός καιρός σε όλη τη Χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα συννεφιάσει για λίγο.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά .

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς ενώ σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Δείτε αναλυτικά τους χάρτες με τις θερμοκρασίες και την πρόγνωση για κάθε μέρα στο hellenicweather.com 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»