Ο Στρατός στήνει σκηνές στο Κρανίδι μετά την καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω του εντοπισμού εκατοντάδων κρουσμάτων κορονοϊού σε προσφυγική δομή

Ο Στρατός στήνει σκηνές στο Κρανίδι (video)

Σκηνές ανέλαβε να στήσει ο Στρατός Ξηράς από το πρωί της Τετάρτης (22/4) έξω από το ξενοδοχείο στο Κρανίδι όπου φιλοξενούνται οι 150 μετανάστες με κορονοϊό, προκειμένου να ελέγχουν την κατάσταση.

Και οι 150 μετανάστες παραμένουν ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους. Στις σκηνές θα διενεργούνται οι εξετάσεις από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό που θα μείνει στο ξενοδοχείο.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SKAI.gr (@skaigr) στις

Από τη Μεγάλη Πέμπτη τέθηκε σε καραντίνα όλη η δομή. Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το ξενοδοχείο. Οι θετικοί ευπαθείς θα διαχωριστούν από τους υπόλοιπους και θα απομονωθούν εκτός ξενοδοχείου, ενώ οι αρνητικοί ευπαθείς θα απομονωθούν εντός του ξενοδοχείου.

«Ο κόσμος είναι παγωμένος και είναι διάχυτη η αγωνία. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το Πόρτο Χέλι. Την Τρίτη (21/4) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήρε δείγματα από 170 άτομα που είναι υπάλληλοι τραπεζών, σούπερ μάρκετ,

κούριερ και άλλων υπηρεσιών, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν συναλλαγή με τους 150 μετανάστες του Κρανιδίου. Τα αποτελέσματα των τεστ είναι κρίσιμα γιατί θα δείξουν αν υπάρχει διασπορά.

Ο κόσμος πειθάρχησε και τηρήθηκαν τα μέτρα στο Κρανίδι τις προηγούμενες μέρες, Οι μετανάστες παραμένουν στο Κρανίδι από τον Οκτώβριο του 2019 οι μετανάστες» δήλωσε  το πρωί της Τετάρτης (22.4) ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος.

Στο μεταξύ, περιορισμοί τέθηκαν στην κυκλοφορία του δήμου Ερμιόνης και οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί προκειμένου να περιοριστούν οι πιθανότητες διασποράς του ιού.

Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και παζαριών, ενώ η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και κανείς δεν μπαίνει και κανείς δεν βγαίνει, Το κέντρο Υγείας της περιοχής ενισχύεται με 6 γιατρούς και 4 νοσηλευτές.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»