Οι στρατιωτικοί τον καιρό του covid-19 Πάρτε μέρος στην έρευνα που διεξάγει στρατιωτικός γιατρός με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Οι στρατιωτικοί τον καιρό του covid-19 Πάρτε μέρος σε έρευνα

Ο στρατιωτικός γιατρός του 251 ΓΝΑ Σωτήρης Καζνέσης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο κάνουν έρευνα για τους στρατιωτικούς τον καιρό του κορωνοϊού.

Στο κείμενο που μας απέστειλε για δημοσίευση αναφέρει:

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας αποτελούν βασικοί παράγοντες διαχείρισης της πανδημίας του νέου κορωναϊού.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διεξάγεται έρευνα με στόχο την αξιολόγηση των γνώσεων, αντιλήψεων και συμπεριφορών όσον αφορά την επιδημία του νέου κορωναϊού από την οποία μαστίζεται η χώρα μας, καθώς επίσης και των βραχυπρόθεσμων ψυχικών επιπτώσεων της επιδημίας.

Με έμφαση στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και τους αποστράτους, θα συμβάλλει σημαντικά να εκτιμήσουμε το βαθμό εφαρμογής διαφόρων προληπτικών μέτρων ενάντια στη νόσηση από το νέο κορωναϊό,

καθώς επίσης και την επίδραση του κορωναϊού σε διάφορες παραμέτρους της ψυχικής υγείας του προσωπικού (άγχος, ποιότητα ύπνου, ποιότητα ζωής, κοινωνική αλληλεπίδραση) στα πλαίσια των πρωτόγνωρων εποχών για τη χώρα μας.

Η διεξαγωγή τέτοιου είδους ερευνών είναι σημαντική να γίνεται σε αυτούς τους πληθυσμούς, καθώς εκτίθενται άμεσα και συμβάλλουν σημαντικά σε κάθε έκτακτη ανάγκη.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα στο ένστολο δυναμικό της χώρας καθίσταται αναγκαία η όσο το δυνατό μαζικότερη συμμετοχή και η προώθηση του ερωτηματολογίου μέσω ομάδων του Διαδικτύου. Το ερωτηματολόγιο μπορούν να συμπληρώσουν και πολίτες, που θα διευκολύνει τις επιμέρους συγκρίσεις. Άπαντες είναι ευπρόσδεκτοι.

Η ανωνυμία των συμμετεχόντων είναι βασική αρχή της ερευνητικής ομάδας και δε θα ζητηθεί κανένα στοιχείο ταυτοπροσωπίας.

Παρακαλούμε για την ολοκλήρωση του ερωτηματολογίου πλήρως γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης των δεδομένων από ελλιπή ερωτηματολόγια.

Για να απαντήσετε κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»