Νυχτερινή αποζημίωση: Τι είπε για το 2020 ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και τι έχουν να περιμένουν τα στελέχη από τις δηλώσεις του

Νυχτερινή αποζημίωση: Τι είπε για το 2020 ο Παναγιωτόπουλος

«Μπαλάκι» οι στρατιωτικοί από τον υπουργό εθνικής άμυνας στον υπουργό οικονομικών για το θέμα της νυχτερινής απασχόλησης. Ο ένας υπουργός δείχνει τον άλλον σε ξεχωριστές απαντήσεις που δίνουν στη Βουλή σε ερωτήσεις που κατέθεσαν τόσο οι βουλευτές του ΚΚΕ όσο και οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.

Το Ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι έχουν τουλάχιστον υπολογίσει το κόστος, το οποίο φθάνει στα 18 εκατομμύρια για κάθε χρόνο. Βεβαίως από την απάντηση που δίνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προκύπτει ότι δεν συζητά καν να δώσει νυχτερινή αποζημίωση για τα έτη που έχουν περάσει έως σήμερα και δεν έχει υπογράψει ούτε αυτός ούτε οι προκάτοχοί του την ΚΥΑ. Αρχίζει να υπολογίζει τα χρωστούμενα από το 2020 και μετά!

Αυτό φαίνεται καθώς αναφέρει: «Το προκαλούμενο κόστος εκτιμάται στα 18.000.000€ περίπου, για το έτος 2020 καθώς και για κάθε ένα από τα επόμενα έτη του ΜΠΔΣ».

Για τα έτη που πέρασαν και έχουν προσφύγει οι στρατιωτικοί στα δικαστήρια, ούτε κουβέντα.

Ο υπουργός εθνικής άμυνας σπεύδει βεβαίως να ρίξει τις ευθύνες στο υπουργείο οικονομικών, λέγοντας το γνωστό τροπάριο που «έψελναν» και οι προκάτοχοί του, ότι «η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική».

Όμως και ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος ΣΚυλακάκης, δείχνει από την πλευρά του το υπουργείο άμυνας, για τη νυχτερινή αποζημίωση και απαντά:

«Για την χορήγηση της ανωτέρω αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η προκαλούμενη δαπάνη θα πρέπει να καλυφθεί στο πλαίσιο του εκτελούμενου Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής».

Και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την πλευρά του υποστηρίζει: «Είναι προφανές ότι η μέχρι σήμερα μη υπογραφή της οικείας ΚΥΑ, εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών, πηγάζει από τις υφιστάμενες δημοσιονομικές συνθήκες και την υποχρέωση διαφύλαξης της ακεραιότητας του εκάστοτε εκτελούμενου προϋπολογισμού, προκειμένου να αποτραπούν επιπτώσεις στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) των ετών 2019 – 2022».

Τελικά είναι να απορεί κάποιος αν ο υπουργός εθνικής άμυνας και ο υφυπουργός οικονομικών βρίσκονται στην ίδια κυβέρνηση. Όπως και να έχει στο τέλος οι στρατιωτικοί πληρώνουν τον λογαριασμό, καθώς έβλεπαν επί 3 χρόνια τον Πάνο Καμμένο να τους λέει όσα και ο σημερινός υπουργός άμυνας απικαλείται.

This post was published on 23 Απριλίου, 2020 9:38 ΠΜ