ΝΙΜΤΣ: Από Παρασκευή 3 Απριλίου στο ΕΣΥ για τον κορονοϊό – Ξεκίνησαν οι προσλήψεις νοσηλευτών και τραυματιοφορέων στα στρατιωτικά νοσοκομεία

ΝΙΜΤΣ: Από Παρασκευή 3 Απριλίου στο ΕΣΥ για τον κορονοϊό

Ξεκίνησαν οι προσλήψεις νοσηλευτών και τραυματιοφορέων στα στρατιωτικά νοσοκομεία σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr.

Όπως ήδη έχει γράψει πρώτο το Armyvoice.gr, την θωράκιση των στρατιωτικών νοσοκομείων με 220 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού ενέκρινε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά από τις άοκνες προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου, οποίος απαίτησε να περιληφθούν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Διαβάστε τις λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Ήδη οι πρώτοι τραυματιοφορείς έχουν προσληφθεί στο ΝΙΜΤΣ και αναμένεται πολύ σύντομα να τοποθετηθούν και οι νοσηλευτές.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα του ΜΤΣ έχει ήδη εκκενωθεί και οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Από αύριο Παρασκευή 3 ΑΠριλίου ξεκινά επίσημα η διάθεσή του για 4 μήνες στο ΕΣΥ, και θα λειτουργήσει ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό με 139 κλίνες.

Με απόφαση του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, οι δικαιούχοι νοσηλείας στο ΝΙΜΙΤΣ για όσο διάστημα διαρκέσει η παραχώρησή του στο ΕΣΥ, θα πρέπει να απευθύνονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, έχει ζητηθεί πίστωση από το ΜΤΣ για τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών του ΝΙΜΤΣ.

Γίνεται η προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού και άλλων αναλωσίμων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού (ιατρικές ολόσωμες στολές, ειδικός εξοπλισμός κλπ)

Έχει ζητηθεί και θα διατεθεί από Υπουργείο Υγείας/ 1η ΥΠΕ, επιστημονικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό (τραυματιοφορείς, ψυκτικοί, μηχανολόγοι κλπ) για τη συμπλήρωση και στελέχωση του νοσοκομείου σε ποσοστό 100% του προβλεπομένου προσωπικού.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΚίνα: Αντισώματα κατά του covid-19 βρήκαν επιστήμονες
Επόμενο άρθροΝΙΜΤΣ: Υγειονομική περίθαλψη αποστράτων – Τι ισχύει
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).