Ναύαρχος γράφει για το μήνυμα της Ανάστασης – Πάσχα 2020 – Σκέψεις που γεννά η σημαντική για τον ελληνισμό ημέρα

Τις σκέψεις του για το αναστάσιμο μήνυμα αποτύπωσε ο Ναύαρχος Νίκος Κρυονερίτης και τις μοιράστηκε με όλο τον κόσμο.

Ναύαρχος γράφει για το μήνυμα της Ανάστασης – Πάσχα 2020

Συγκεκριμένα έγραψε στο Facebook

Ένα ξεχωριστό ετήσιο μήνυμα γεμάτο με το φως της Ελπίδας, γεμάτο από την ομορφιά της ανοιξιάτικης φύσης, αυτής που στους περισσότερους λαούς συνδέεται άρρηκτα με τον κύκλο της ζωής δεμένο με τις παραδόσεις, τη θρησκευτική αντίληψη και πίστη και τη λαϊκή παράδοση.

Η Ανάσταση έρχεται στη γη της Ελλάδας από το βαθύ παρελθόν μέσα από το πρόσωπο του Άδωνι, του Διόνυσου και της Περσεφόνης. Έρχεται από τη Βαβυλώνα με τη ποθητή ανάσταση του Ταμούζ μέσα από τις απειλές της Ιστάρ, «Φύλακα των πυλών άνοιξε την πύλη για να περάσω» !!

Έρχεται από τη μαρτυρική γη της Παλαιστίνης με τη φωνή του Χριστού «Άρατε πύλας οι άρχοντες υμών και εισελεύσεται ο βασιλεύς της δόξης». Έρχεται με την Ανάσταση του Ζωροάστρη δώδεκα μέρες μετά την αποτέφρωσή του! Έρχεται και στο κήπο μου μέσα από τα λουλούδια της βερικοκιάς και της κερασιάς, μέσα από τις παιδικές φωνές και το πέταγμα των χελιδονιών.

Όμορφα, σοφά ο Παλαμάς αποδίδει «Στα εντάφια λευκά σάβανα γυρτός ο εσταυρωμένος είναι ολόμορφος Άδωνις ροδοπεριχυμένος», για να συμπληρώσει κι ο Σεφέρης «Συχνά, όταν πηγαίνω στην Ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής, μου είναι δύσκολο να προσδιορίσω αν ο θεός που κηδεύεται είναι ο Χριστός ή ο Άδωνις».

Στη συγκυρία της Ανάστασης στο καιρό της πανδημίας, έχει μια ξεχωριστή σημασία. Κορυφώνεται η προσμονή της, μαζί με τη λύτρωση από την πανδημία. Μια μόνο διαφορά, η δεύτερη όποτε τελειώσει να μας οδηγήσει σ’ ένα μεγαλύτερο Γολγοθά που θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα θύματα.

Σήμερα όλοι οι λαοί στη γη περνούν από τα στάδια των παθών. Από το θρίαμβο των Βαΐων, στον Άννα και τον Καϊάφα, στην επιλογή του Βαραββά, στη σταύρωση και τον ενταφιασμό και στη ποθούμενη Ανάσταση.

Το όνειρο της Ανάστασης για κάθε λαό και για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό. Να ευχηθούμε κάθε λαός να οδηγηθεί στη δική του Ανάσταση και κάθε άνθρωπος να απαλλαγεί από τα καρφιά που τον κρατούν σταυρωμένο.

Όσο για του Έλληνες ας αξιωθούμε να δώσουμε σάρκα στη δική μας Ανάσταση, αυτή που έχουμε ανάγκη ως λαός, ως άνθρωποι που μας έμελλε να κατοικούμε σε τούτο το πολύπαθο οικόπεδο. Την Ανάσταση των Ελλήνων, αυτή που προσδοκάμε, αυτή που δικαιούμαστε, αυτή που μας πρέπει!

Να σηκώσουμε το ανάστημα στον μισάνθρωπο Γερμανό κατακτητή, να σηκώσουμε το χέρι στον επίδοξο Τούρκο επιδρομέα, να στηρίξουμε τη νέα μας γενιά αυτή που διώξαμε στις χώρες ευκαιρίας, να κοιτάξουμε τον καθρέφτη

και να βάλουμε το χέρι μας στο μυαλό για να διαλέξουμε αυτούς που θα μας οδηγήσουν μακριά από τις αποτυχημένες λύσεις του παρελθόντος, να στραφούμε στον ανθρωπισμό και στη κατανόηση της μάνας φύσης, αυτή που συστηματικά σταυρώνουμε κι αυτή που επιμένει να ξαναγεννιέται.

Ζήτησα κι απ’ τον Όμηρο να μου στείλει κάτι επίκαιρο και έστειλε κάτι που δεν το κατάλαβα σε όλη του την έκταση, αυτός όμως επιμένει ότι είναι επίκαιρο…

Θα δώσει αγρύπνιες ο καιρός, θα σφίξει το μελτέμι
θα σκαλιστεί το πρόσωπο, στ’ ανέμου το καλέμι.
Κι εσύ μπροστά στο τζάκι σου, απ’ του καπνού τη μέθη
μαζί του θα λυτρώνεσαι απ’ της φωτιάς τη κάψα.

Σκόνη να γίνεις με καιρούς, θα σκορπιστείς στο χώμα,
θα δώσεις στο κλαρί χυμό, ν’ ανθίσει, να καρπίσει,
θα γεννηθείς πολλές φορές, μεσ’ του Θεού το δώμα.
Να μη φοβάσαι θάνατο γιατί γυρνάει ο μύλος!

Καλή Ανάσταση σε όλους κι όπως ο κάθε ένας την αντιλαμβάνεται!!

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»