Μεταθέσεις Συνταγματαρχών: Ξέρει ο ΥΦΕΘΑ πού βρίσκονται;
Photo credits EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μεταθέσεις Συνταγματαρχών: Ξέρει ο ΥΦΕΘΑ πού βρίσκονται; Η αγωνία των στελεχών κορυφώνεται και κάποιοι κοιτάζουν τα ονόματα ξεχωρίζοντας  «ημέτερους»

Μεταθέσεις Συνταγματαρχών: Ξέρει ο ΥΦΕΘΑ πού βρίσκονται;

Αυτό που συμβαίνει φέτος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι μάλλον πρωτοφανές στα χρονικά. Όχι ότι δεν υπήρχαν διαχρονικά πολιτικές παρεμβάσεις στις μεταθέσεις των στελεχών. Όποιος ισχυριστεί το αντίθετο μάλλον βρίσκεται εκτός τόπου.

Φέτος όμως συνέβη κάτι διαφορετικό. Πληροφορίες που φθάνουν στο Armyvoice.gr αναφέρουν ότι τα ονόματα των συνταγματαρχών σε αρχείο excel βρίσκονται στο γραφείο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Προφανώς δεν έφυγαν μόνα τους να πάνε να τρυπώσουν στο γραφείο του ΥΦΕΘΑ. Η λογική λέει ότι τα παρέδωσε ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης στον ΥΦΕΘΑ, ο οποίος μάλλον αισθάνεται ακόμα αρχηγός ΓΕΣ και κάθεται και τα μελετάει.

Ξεχωρίζει τους «δικούς του» τους οποίους και προορίζει για τις καλύτερες θέσεις από τους «άλλους» που τους τοποθετεί σε θέσεις «εξουδετέρωσης».

Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν και ενδιάμεσοι ή ουδέτεροι. Πάντως οι πληροφορίες επιμένουν ότι η λίστα με τα ονόματα είναι πάνω από 5 ημέρες στο γραφείο του ΥΦΕΘΑ και επειδή έχει πολλές φωτογραφήσεις τελευταία,

μάλλον δεν έχει βρει τον χρόνο που θα ήθελε να αφιερώσει για να κάνει την τελική επιλογή και να επιστρέψει την εγκεκριμένη λίστα στον αντιστράτηγο Λαλούση.

Στο παρελθόν είχαμε ακούσει για πολιτικές παρεμβάσεις, για σημειώματα υπουργών στους Αρχηγούς, τα οποία ενίοτε οδηγούσαν και σε παραιτήσεις αρχηγών. Ωστόσο πρώτη φορά ακούμε να πηγαίνει ολόκληρη η λίστα από τον Αρχηγό στον ΥΦΕΘΑ.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες τι να πούμε; Νέες εποχές νέα ήθη…