Μεταθέσεις Συνταγματαρχών: Ξέρει ο ΥΦΕΘΑ για τη Δ/ση Θρησκευτικού; Πολλά ακούγονται ότι άλλο όνομα πήγε στο γραφείο του και άλλο προέκυψε μετά

Μεταθέσεις: Ξέρει κάτι ο ΥΦΕΘΑ για τη Δ/ση Θρησκευτικού;

Τι συμβαίνει με τις μεταθέσεις συνταγματαρχών που πήγαν σε λίστες excel στο γραφείο του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή; 

Οι πληροφορίες που φθάνουν στο Armyvoice.gr  κάνουν λόγο περί αντικατάστασης των συμβουλίων μεταθέσεων από τον επιτελείο του υφυπουργού, κάτι που μάλλον συμβαίνει για πρώτη φορά τόσο απροκάλυπτα και συνιστά εξωθεσμική παρέμβαση, την οποία είναι απορίας άξιον πώς δέχονται οι Αρχηγοί.

Στο κοντινό παρελθόν έχουν υπάρξει και παραιτήσεις Αρχηγών, γιατί κάποιοι επιχείρησαν να αλλάξουν τα αποτελέσματα των συμβουλίων μεταθέσεων. Άλλοι καιροί, άλλα ήθη…

Τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όχι απλά παραδόθηκαν οι λίστες, αλλά σβήνονται ονόματα που είχαν αποφασιστεί στα συμβούλια και γράφονται ονόματα «ημετέρων».

Μια τέτοια περίπτωση ακούγεται και για τον διευθυντή θρησκευτικού του ΓΕΕΘΑ, όπου άλλο όνομα λέγεται ότι αποφάσισε το αρμόδιο συμβούλιο στις 8 Απριλίου και άλλο όνομα έχει εμφανιστεί εσχάτως στην «αναθεωρημένη» λίστα.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι εάν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος φροντίζει να καλύπτει πάντα όσα κάνει ο Αλκιβιάδης Στεφανής (να θυμηθούμε τα πλωτά φράγματα και το Σώμα υπαξιωματικών), θα βάλει την υπογραφή του κάτω από τις επιλογές του ΥΦΕΘΑ ή κάτω από την απόφαση των συμβουλίων μεταθέσεων.

Βεβαίως είναι και μάλλον τυχεροί, καθώς ευνοούνται από την ανυπαρξία της αντοπολίτευσης που θα έπρεπε να ελέγχει όλα όσα συμβαίνουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να μην αφήνει περιθώρια πολιτικών παρεμβάσεων.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»