Μείωση συντάξεων αποστράτων λόγω της προσωπικής διαφοράς -Αναδρομικά ΣτΕ: Πότε αναμένεται να βγει η απόφαση – Τι δήλωσε στο Armyvoice o Αλέξης Μητρόπουλος


Μείωση συντάξεων αποστράτων -Αναδρομικά ΣτΕ: Πότε η απόφαση

Μείωση συντάξεων αποστράτων: Μείωση στις συντάξεις τους θα δουν όσοι στρατιωτικοί ή στελέχη των σωμάτων ασφαλείας πρόκειται να βγουν στη σύνταξη από φέτος, υποστηρίζει ο γνωστός εργαοτλόγος Αλέξης Μητρόπουλος.

Επειδή οι γνώμες που ακούστηκαν είναι διαφορετικές, το Armyvoice.gr απευθύνθηκε στον κ. Μητρόπουλο για διευκρινίσεις αναφορικά με δημοσίευμα της ΕΝΥΠΕΚΚ (Ένωση για την υπερπάσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους) στην οποία είναι Πρόεδρος, σύμφωνα με το οποίο «Μειώνονται οι νέες συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων-ενστόλων»!

Ο κ. Μητρόπουλος εξήγησε ότι η Μείωση συντάξεων αποστράτων αφορά όλους όσοι είναι σήμερα στην ενέργεια, έχουν προσωπική διαφορά λόγω του μισθολογίου που εφαρμόστηκε το 2017, και πρόκειται να βγουν στην σύνταξη.

Η εγκύκλιος του υπουργού εργασίας Γιάννη Βρούτση, (Φ.10042/οικ.15161/349/16-4-2020) ερμηνεύοντας το νέο άρθρο 23 του ν. 4670/2020, εξαιρεί την προσωπική διαφορά από τις συντάξιμες αποδοχές, απαλλάσσοντας το κράτος από την καταβολή των αντίστοιχων εισφορών υπέρ της προσωπικής διαφοράς που κατέβαλαν οι δικαιούχοι.

Το αποτέλεσμα είναι να μειωθούν οι συντάξεις ως προς αυτό το ποσό.

Αναφερόμενος στο άλλο μεγάλο θέμα, αυτό της καταβολής των αναδρομικών ο κ. Μητρόπουλος σχολίασε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα» που έχει συζητηθεί ευρέως.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος κάνει εκτίμηση ότι η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά αναμένεται να βγει έως τα τέλη Ιουνίου καθώς τότε λήγει και η θητεία του σημερινού προέδρου του ΣτΕ ΑΘανάσιου Ράντου, ο οποίος αντικατέστησε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου όταν επελέγη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος κάλεσε την κυβέρνηση να κάβει πολιτική απόφαση εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ σε όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο σε όσους έχουν προσφύγει.

Ακούστε όλες τις λεπτομέρειες που δίνει στο Armyvoice.gr

 

Ναύαρχος Κονιδάρης: Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο ΤΩΡΑ

Προηγούμενο άρθροΜητρόπουλος στο Armyvoice: Μειώσεις συντάξεων & αναδρομικά
Επόμενο άρθροΠετρέλαιο θέρμανσης Παράταση ως 15 Μαϊου -Τιμές καυσίμων
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).