ΚΕΕΔ: Από τη Νέα Πέραμο ο στρατιώτης με κορονοϊό στο ΚΕΠΒ – Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που φιλοξενείται στο 401 ΓΣΝΑ


ΚΕΕΔ: Από τη Νέα Πέραμο ο στρατιώτης με κορονοϊό στο ΚΕΠΒ

Οπλίτης θετικός στον κορονοϊό εντοπίστηκε από την θερμομέτρηση στο ΚΕΠΒ, σύμφωνα με πληροφορίες και έχει ήδη οδηγηθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για νοσηλεία.

Ο στρατιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr είχε παρουσιαστεί στη Νέα Πέραμο στο ΚΕΕΔ με την 2020 Β’ ΕΣΣΟ, δηλαδή τον Μάρτιο.  Ολοκλήρωσε επιτυχώς την εκπαίδευσή του και στη συνέχεια πήγε για να πάρει ειδικότητα στο ΚΕΠΒ στη Θήβα.

Κατά την είσοδό του στο στρατόπεδο στις 31 Μαρτίου θερμομετρήθηκε και βρέθηκε εμπύρετος. Αμέσως ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και άρχισε η ιχνηλάτιση των επαφών του τόσο στο ΚΕΠΒ όσο και στο ΚΕΕΔ.

Έχουν εντοπιστεί τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή, και έχουν τεθεί σε παρακολούθηση για 14 ημέρες. Παράλληλα έχει γίνει απολύμανση στη Νέα Πέραμο.

Ο στρατιώτης μετεφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα με κορονοϊό που μεταφέρεται στο 401 ΓΣΝΑ.