Καιρός: Μίνι Χειμώνας κρύο και χιόνια μετά το Πάσχα 2020 ΠΟΜΕΝΣ: Παραίτηση βόμβα με καταγγελίες για ποινικές ευθύνες

Καιρός Απριλίου Μίνι Χειμώνας Απριλίου μετά το Πάσχα 2020 σύμφωνα με την πρόγνωση της εβδομάδας που έχεται από το hellenicweather.com

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας αμέσως μετά το Πάσχα 2020, με κρύο βροχές και χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές αναφέρει η πρόγνωση του hellenicweather.com

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς χάρτες που θα βρείτε δημοσιευμένους στο hellenicweather.com ο καιρός της εβδομάδας που έρχεται αναμένεται να είναι ο ακόλουθος:

Καιρός: Μίνι Χειμώνας κρύο και χιόνια μετά το Πάσχα 2020

Τη Δευτέρα του Πάσχα (20/4) οι θερμοκρασίες ναι μεν θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα, όμως ο καιρός θα αρχίσει να μας τα χαλάει, καθώς θα βρέξει πρόσκαιρα σε αρκετές ηπειρωτικές κυρίως περιοχές.

Έπειτα, από την Τρίτη (21/4) ο καιρός θα πάρει διαφορετική τροπή από αυτήν που θα αναμέναμε για τέλη Απρίλη, καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα εισβάλλουν στην περιοχή μας και θα προκαλέσουν την κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου κατά 10 με 14 βαθμούς Κελσίου, ο καιρός θα καταστεί βροχερός σε μεγάλο μέρος της Χώρας και θα χιονίσει ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές…

Τη Δευτέρα του Πάσχα (20/4) στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές προς το μεσημέρι στα βόρεια και από το βράδυ στα δυτικά. Τις απογευματινές ώρες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ο Καιρός την Τρίτη 21 Απριλίου

Την Τρίτη (21/4) στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας και βαθμιαία της κεντρικής χώρας.

Τα φαινόμενα στα δυτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, όμως από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ο Καιρός την Τετάρτη 22 Απριλίου

Την Τετάρτη (22/4) προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες και την
Κρήτη.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τις πρωινές ώρες στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στις νότιες περιοχές.

Ο Καιρός την Πέμπτη 23 Απριλίου

Την Πέμπτη (23/4) στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Από το βράδυ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια, με τοπικές βροχές κυρίως στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Από τις
απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο Καιρός την Παρασκευή 24 Απριλίου

Την Παρασκευή (24/4) στα δυτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά τις πρωινές ώρες, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στα υπόλοιπα, νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα κεντρικά και νότια, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες περιοχές. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.