Επίδομα 800 ευρώ: Πότε μπαίνει (Πίνακας) – Από τα μέσα του μήνα ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ στους δικαιούχους.


Από τις 15 έως τις 17 Απριλίου θα αρχίσει η πληρωμή για το επίδομα των 800 ευρώ, στους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, όπως διευκρίνισε χθες Γιάννης Βρούτσης.

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε μπαίνει (Πίνακας)

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας ανήρτησε στο Twitter έναν πίνακα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αναφορικά με τις πληρωμές προς διευκόλυνση δικαιούχων, επιχειρήσεων και λογιστών.

Όπως αναφέρει, ο πίνακας με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αφορά την υποβολή εντύπων επιχειρήσεων και εργαζομένων, με βάση το ΑΦΜ, τους χρόνους διορθώσεων και τους χρόνους καταβολής των 800 ευρώ.

Στις 14 Απριλίου, όπως εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός στον ΣΚΑΪ, θα υπάρξει «κενή ημέρα», ενώ την αμέσως επομένη θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των 800 ευρώ.

Το δεύτερο «κύμα» πληρωμών θα αφορά το διάστημα 25-27 Απριλίου, ενώ το τρίτο «κύμα» θα ξεκινήσει στις 5 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι οι επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους (με κυβερνητική απόφαση) έχουν περιθώριο υποβολής των σχετικών αιτήσεων έως τις 10 Απριλίου.

Αντίθετα, η προθεσμία για όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της μείωσης του τζίρου (ΚΑΔ) εκπνέει στις 20 Απριλίου.

Από την 1η Απριλίου, και ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ, αντίστοιχες αιτήσεις υποβάλλουν και οι εργαζόμενοι στις παραπάνω δύο κατηγορίες των επιχειρήσεων.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες μέτρα όπως το επίδομα των 800 ευρώ αναμένεται να ισχύσουν εκ νέου τον Μάϊο.

 

Δώρο Πάσχα 2020

Παράλληλα, για το Δώρο Πάσχα, ο κ. Βρούτσης εξήγησε πως όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και δεν δικαιούνται τα 800 ευρώ, θα λάβουν κανονικά το Δώρο έως τη Μεγάλη Τετάρτη ή τη Μεγάλη Πέμπτη.

«Όλοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί ή δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους θα πάρουν το Δώρο του Πάσχα Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη».

Αντίθετα, όσοι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ και εργάζονται σε επιχείρηση που έχει πληγεί από τον SARS-CoV-2, θα λάβουν το Δώρο Πάσχα έως τις 30 Ιουνίου.

Ναύαρχος Κονιδάρης: Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο ΤΩΡΑ