Επίδομα 400 ευρώ Επίδομα ανεργίας 2020 Δώρο Πάσχα - Επίδομα 600 ευρώ

Επίδομα 400 ευρώ: Πότε θα το πάρουν οι μακροχρόνια άνεργοι Πώς θα γίνει η αίτηση – Δικαιούχοι όσοι δεν πήραν την τακτική επιδότηση

Επίδομα 400 ευρώ: Πότε θα το πάρουν οι μακροχρόνια άνεργοι

Επίδομα 400 ευρώ: Μετά το Πάσχα σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News θα πρέπει οι μακροχρόνια άνεργοι του διαστήματος 1η Απριλίου 2019 με 31 Μαρτίου 2020 να υποβάλλουν στην ειδική πλατφόρμα του www.oaed.gr τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού προκειμένου να τους καταβληθεί στην συνέχεια το ποσό.

Ωστόσο αίτηση δεν θα κληθούν να υποβάλλουν όσοι έχουν λάβει τακτική επιδότηση γιατί ο ΟΑΕΔ έχει το IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού. Μάλιστα γι αυτούς δεν αποκλείεται η πληρωμή των 400 ευρώ να γίνει και μέσα στον Απρίλιο. Για όσους όμως δεν υπάρχει IBAN θα κληθούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέσα στο site του ΟΑΕΔ www.oaed.gr όπου θα υπάρξει μία νέα πλατφόρμα.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας που θα καθοριστεί μετά το Πάσχα οι μακροχρόνια άνεργοι θα υποβάλλουν την αίτηση και στην συνέχεια θα πληρωθούν.

Παράλληλα θα δοθεί δίμηνη παράταση καταβολής του επιδόματος ανεργίας για όσους λήξει η ανεργία τους μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Η δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.
  • Δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).
  • Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).