Εορτολόγιο Γιορτή σήμερα 9 Απριλίου Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης Γιορτή σήμερα – 8 Φεβρουαρίου 2019 – Εορτολόγιο – Ποιοι γιορτάζουν

Εορτολόγιο Γιορτή σήμερα 9 Απριλίου Ποιος γιορτάζει 8/4 στην Ορθόδοξη Εκκλησία – Μην ξεχάσετε να ευχηθείτε χρόνια πολλά σε φίλους και συγγενείς

Γιορτή σήμερα 9 Απριλίου

Ευψύχιος, Εύψυχος, Ευψύχης, Ευψυχία, Ευψυχούλα, Ευψυχίτσα, Ψυχούλα

Εορτολόγιο Απριλίου: Άγιος Ευψύχιος που μαρτύρησε στην Καισαρεία
Άγιος Βάδιμος οσιομάρτυρας και οι επτά Μαθητές του
Άγιος Αυδιήσιος και οι συν αυτόν μάρτυρες
Όσιος Ακάκιος επίσκοπος Αμίδης
Μετακομιδή των ιερών λειψάνων της Αγίας Μόνικας εις Ρώμη

Εορτολόγιο Ποιος γιορτάζει 9/4

Ο Άγιος Ευψύχιος έζησε στα χρόνια του Ιουλιανού του Παραβάτη.

Στην Καισαρεία της Καππαδοκίας, ο Ιουλιανός είχε κτίσει ένα είδωλο της θεάς Τύχης, που προσκυνούσαν κάθε μέρα επιδεικτικά οι ειδωλολάτρες. ο Ευψύχιος, αφού πήρε μαζί του και μερικούς άλλους τολμηρούς νέους, πήγε και γκρέμισε το είδωλο.

Όταν συνελήφθη, είπε στον αξιωματούχο ότι ο Ιουλιανός δεν έχει κανένα δικαιωμα να ενεργεί ειδωλολατρικά πράγματα στη χριστιανική Καισαρεία. Βέβαια, ο Ευψύχιος εκ των προτέρων γνώριζε ότι η απόφαση θα ήταν καταδικαστική.

Πράγματι, οι συνεργάτες του καταδικάστηκαν σε βασανισμούς και εξορία. Ενώ ο ίδιος, σαν αρχηγός της πράξης, καταδικάστηκε σε θάνατο με αποκεφαλισμό.

Έτσι, ο Ευψύχιος κατατάχθηκε σ’ εκείνη τη μερίδα των ανθρώπων, για την οποία ο Κύριος είπε: Εκείνος, που θα χάσει τη ζωή του για την πίστη του σε ‘μένα, θα κερδίσει τη μακάρια και υψηλότερη ζωή.

Διαβάστε για όλες τις αργίες και κινητές εορτές  του 2020 κάνοντας κλικ ΕΔΩ