Δ’ ΣΣ: Στρατιώτης με covid-19 στο Στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι της Ξάνθης παρά την απαγόρευση εξόδου -Ήταν μέσα 22 μέρες

Δ’ ΣΣ: Στρατιώτης με covid-19 παρά την απαγόρευση εξόδου

Συναγερμός στο στρατόπεδο  «Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι της Ξάνθης, στο οποίο τέθηκα οι υγειονοιμικοί σε καραντίνα, αφού παρά την απαγόρευση εξόδου για τους στρατιώτες θητείας, βρέθηκε ένα θετικός στον κορονοϊό, ο οποίος φέρεται να είναι μέσα 22 συνεχείς ημέρες.

Οι επτά υγειονομικοί που υπηρετούν στο Πετροχώρι Ξάνθης, όπου βρίσκεται και το Πεδίο Βολής, είχαν έλθει σε επαφή με τον στρατιώτη ο οποίος μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε βγήκε θετικός στον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για δύο αξιωματικούς γιατρούς, δύο στρατιώτες γιατρούς, δύο στρατιώτες φαρμακοποιούς και έναν στρατιώτη νοσηλευτή.

Στο ιατρείο του στρατοπέδου πήγε ο στρατιώτης ο οποίος είχε τα συμπτώματα του κορονοϊού και αφού του πήραν δείγμα και στάλθηκε για ανάλυση, περιορίστηκε σε καραντίνα σε ειδικό χώρο που υπάρχει. Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα και ο στρατιώτης ήταν θετικός στον κορονοϊό μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Άμεσα οι πέντε στρατιώτες υγειονομικοί και οι δυο αξιωματικοί ιατροί που είχαν έλθει σε επαφή μαζί του, τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών για προληπτικούς λόγους εντός του στρατοπέδου τους.

Το σοβαρό ερώτημα βέβαια είναι πώς κόλλησε ο στρατιώτης ο οποίος φέρεται να είναι κλεισμένος μέσα μαζί με τους άλλους στρατιώτες για 22 συνεχόμενες ημέρες.

Αυτό ακριβώς είναι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία, αφού μέχρι στιγμής το επιχείρημα του υπουργείου άμυνας και του ΓΕΕΘΑ για τον εγκλεισμό τόσο των στρατιωτών όσο και των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές είναι πως το πείραμα της απαγόρευσης εξόδου ήταν επιτυχημένο και δεν θα πρέπει να αλλάξει.

Μια ακόμα επισήμανση είναι πως το νέο περιστατικό εκδηλώνεται και πάλι στην Ξάνθη, όπου και η έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού, το οποίο έχει τα περισσότερα κρούσματα από όλες τις άλλες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Η ΠΟΕΣ έχει πολλές φορές καταγγείλει την πλημμελή  εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης στο Δ’ ΣΣ.

This post was published on 14 Απριλίου, 2020 7:12 ΠΜ