Γιορτή σήμερα 4 Απριλίου Εορτολόγιο Ποιος γιορτάζει 5/4 8 Ιανουαρίου 2019 - Εορτολόγιο - Γιορτάζουν σήμερα - Παγκόσμια ημέρα

Γιορτή σήμερα 4 Απριλίου Εορτολόγιο Ποιος γιορτάζει 5/4 – Μην ξεχάσετε να ευχηθείτε τα χρόνια Πολλά σε φίλους και συγγενείς

Γιορτή σήμερα 4 Απριλίου – Εορτολόγιο Ποιος γιορτάζει

Δεν υπάρχει κάποια γνωστή γιορτή.

Εορτολόγιο Απριλίου: Οσίων Γεωργίου του εν τω Μαλεώ, Ζωσιμά και Πλάτωνος, Θεωνά αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης

  • Όσιος Γεώργιος ο εν Μαλεώ
  • Όσιος Ζωσιμάς
  • Όσιος Πόπλιος
  • Όσιος Πλάτων ηγούμενος της Μονής Στουδίου
  • Όσιοι Θεωνάς. Συμεών και Φερβίνος
  • Όσιος Θεωνάς Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης

Εορτολόγιο 4 Απριλίου Ποιος γιορτάζει – Γιορτή σήμερα 4/4 – Όσιος Γεώργιος ο εν Μαλεώ

Από νεαρή ηλικία αγάπησε ολόψυχα τον Κύριο. Επειδή όμως οι γονείς του, παρά τη θέληση του, θέλησαν να τον παντρέψουν, ο Γεώργιος έγινε μοναχός και επιδόθηκε με όλη του τη δύναμη σε κάθε είδους νηστεία, σκληραγωγία, προσευχή, μελέτη των θείων Γραφών και άλλα.

Πολλοί που προσέτρεχαν στον Όσιο, φωτίζονταν και επέστρεφαν δια της μετανοίας στον Χριστό. Αλλά επειδή ήταν πολλοί αυτοί πού τον επισκέπτονταν, δεν τον άφηναν ήσυχο να προσευχηθεί και ο Όσιος αποσύρθηκε στο όρος Μαλαιό όπου ησύχαζε.

Αλλά και εκεί μαζεύτηκε πλήθος Μοναχών, τους οποίους ο όσιος καθοδηγούσε με προσευχή και άσκηση. Τόσο δε πρόκοψε στην αρετή, ώστε έγινε ξακουστός και θαυμαστός και στους άρχοντες, ακόμα και στους βασιλείς, στους οποίους είχε γράψει πολλές και αξιόλογες συμβουλευτικές επιστολές για διάφορα ζητήματα.

Αφού ασθένησε για λίγο, μάζεψε τους μοναχούς του όρους Μαλαιό και αφού τους έδωσε θείες συμβουλές παρέδωσε τη δίκαια ψυχή του στον Θεό, πού τόσο αγάπησε από βρέφος.

Γιορτή σήμερα 4 Απριλίου Εορτολόγιο Ποιος γιορτάζει 5/4

Γιορτή σήμερα 5 Απριλίου 

Αργυρώ, Αργυρή, Αργυρούλα, Ρούλα
Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, Αγίας Αργυρής νεομάρτυρος, Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας

Εορτολόγιο Ποιος γιορτάζει 5/4

Η Αγία Νεομάρτυς Αργυρή εγεννήθηκε στην Προύσα το έτος 1688 μ.Χ. Ήταν ωραία στην όψη και φοβούμενη τον Θεό. Ενώ ήταν ακόμη νεόνυμφη αγαπήθηκε από κάποιο Τούρκο, ο οποίος μη δυνάμενος να την φέρει κοντά του, εψευδομαρτύρησε εναντίον της ότι ήθελε να ασπασθεί τη μουσουλμανική θρησκεία.

Ο κριτής της Προύσας εφυλάκισε αμέσως την Αγία. Ο Χριστιανός σύζυγος της Αγίας, μετά από ενέργειές του, επέτυχε να γίνει η δίκη στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά κι εκεί, αφού ήλθε ο Τούρκος, εψευδομαρτύρησε και πάλι κατ’ αυτής.

Η Αγία στην απολογία της ομολόγησε με πνευματική ανδρεία και παρρησία την πίστη της στον Χριστό. Έτσι κατά διαταγή του κριτού ερίχθηκε στην φυλακή του Χάσκιοϊ, όπου μετά από πολυχρόνια δεινά και βασανιστήρια, παρέδωκε το πνεύμα της στον Κύριο το έτος 1721 μ.Χ.

Γιορτή σήμερα 4 Απριλίου Εορτολόγιο Ποιος γιορτάζει 5/4

Γιορτή σήμερα 4 Απριλίου Εορτολόγιο Ποιος γιορτάζει 5/4

Διαβάστε για όλες τις αργίες και κινητές εορτές  του 2020 κάνοντας κλικ ΕΔΩ